Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, după întâlnirea cu Confederaţia Patronală Concordia, că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxelor şi merge mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice. Premierul a prezentat patronatelor coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene, privind educerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene sunt reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani şi susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la consultările cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia.”, arată Guvernul într-un comunicat oficial.

”Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investiţiile, să susţinem zona industrială şi producţia românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice”, a precizat prim-ministrul la întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Şeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală:

”Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri şi fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, spune premierul.

Potrivit Executivului, ”reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat dialogul cu Guvernul, continuat şi detaliat la nivelul ministerelor”.

La consultările de astăzi, de la Palatul Victoria, reprezentanţii Executivului şi cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanţie-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum şi alte aspecte ce ţin de sectorul turism.

Din partea Guvernului, la consultări au participat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.