Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că rectificarea bugetară va fi pozitivă şi pe venituri, menţionând că va creşte deficitul. El a adăugat că este un surplus prin creşterea deficitului şi prin creşterea veniturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, dacă rectificarea bugetară va fi pozitivă sau negativă. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”E pozitivă şi pe venituri şi plus că se creşte deficitul. E normal că e un surplus şi prin creşterea deficitului, dar şi prin creşterea veniturilor”, a explicat premierul. 
 
El a precizat că deficitul de la 5% va ajunge la 6,9%, dar a menţionat că 84% din deficit va merge către zona de investiţii. 
 
”Suntem primul stat european care avem un deficit bazat în primul rând pe investiţii. La fel a făcut şi Germania, la fel a făcut şi Italia, la fel a făcut şi Franţa. Nu a fost un capăt de ţară. Sustenabilitatea vine pentru că nu venim cu banii pe consum, venim pe investiţii. În schimb când a fost un filosof prim-ministru, am avut 9,2 parcă deficit, investiţii erau la 1,75 parcă. Vă daţi seama cât era pe consum. În acest moment marja de consum e una foarte limitată şi asta e important să menţinem. Normal că întâi statul virează banii domnului Grindeanu, domnul Grindeanu îi dă la companii, companiile ne termină autostrăzile pe care le aşteptăm de 30 de ani şi cu un delay de o lună, două se întorc impozite la stat, dar mai mult în următoarea perioadă, cel puţin ce e pe infrastructură, se multiplică în economie până la multiplu de opt. Ai băgat un euro, îţi vin şase sau opt euro înapoi, în zona în care noi am direcţionat foarte mult investiţiile în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu. 
 
Premierul a mai fost întrebat pe ce se bazează când afirmă că nu vor creşte taxele pentru populaţie anul viitor. 
 
”Pentru că vom avea un acord pe şapte ani şi o gestionare la 0,7 scăderea anuală nu este o problemă pentru România”, a răspuns Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.