Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, despre protestul anunţat de BNS în faţa Guvernului, pe impozutarea muncii, că în opinia sa, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii, arătând că s-a săturat de 30 de ani să facem totul după ureche, să nu ne uităm la sisteme care funcţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aceste impozite nu sunt de anul acesta. Toată lumea ştie că impozitarea muncii e cea mai mare în România, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici .Aassta face diferenţa dintre noi şi Europa. O tremie dintre români în acest moment sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. O reducere a impozitării ar duce să mărim de la o tremie să aducem la jumătate. E un lucru foarte fragil. Noi am mers cu mărirea salariului minim pe economie şi acum cu salariul minim pe economie în Europa”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, despre protestul BNS anunţat pentru luni, în faţa Palatului Victoriei.

”Din punctul meu de vedere, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii”, a precizat premierul, arătând că de exemplu, la Pilonul 2 de pensii, se mută o sumă din ce colectează statul, pensii în lucru, care duce o sustenabilitate a sistemului de pensii pe o periodadă medie şi lungă”.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit premierului. ”este un efort bugetar, de peste 1% din PIB”.

El a mai arătat că ”ai sănătatea, ai educaţia şi în toate statele, aici dezvolţi serviciile private la sănătate, educaţie şi pensii private”. ”Faci deduceri din impozitarea muncii, astfel încât omul să îşi facă asigurare privată de sănătate, să contribuie la pensii private şi pentru şcoală, grădiniţă, afterschool, toate aceste trebuie deduse din impozurarea muncii. Dacă scazi la toti este incorect, pentru că una e să ai venituri de 20.000 de lei alta să ai venituri de 3.000 de lei, creezi o discrepanţă şi mai mare între cei cu venituri mici şi cei cu venituri mari şi nu dezvolţi niciun serviciu. De aceea America îşi revine imediat după criză”, a explicat Ciolacu.

”Eu unul m-am săturat de 30 de ani să facem totul după ureche, improvizat şi să nu ne uităm la sisteme care funcţionează”, a spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.