Primarul independent al Ploieştiului, Mihai Poliţeanu, fost membru USR, susţine că actualul lider USR Elena Lasconi poate fi un candidat puternic la alegerile prezidenţiale. De asemenea, Mihai Poliţeanu consideră că Mircea Geoană nu e ”cel mai rău” candidat, raportat la celelalte opţiuni pentru Cotroceni. ”În ultimii ani, a făcut paşi, din punct de vedere public, de a se depărta de problemele meschine ale lumii politice din România. Da, are o alură de candidat independent, dar ştim cu toţii trecutul lui de preşedinte al PSD, cel mai longeviv preşedinte al PSD”, a spus Mihai Poliţeanu la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Fostul parlamentar USR Mihai Poliţeanu, ales primarul al Ploieştiului din postura de independent, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Elena Lasconi e un candidat puternic la alegerile prezidenţiale. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Da. O privesc cu simpatie şi văd că are tracţiune şi poate fi un candidat puternic. Miza pentru doamna Lasconi este să intre în turul doi, aceasta este marea provocare pe care o are Elena Lasconi, pe care o are USR. Până la urmă, eu am câştigat din postura de independent, de underdog (candidat cu şanse reduse - n.r.), alegerile pentru Primăria Ploieşti. Deci se poate. Pe de altă parte, faţă de 2019, preşedintele în funcţie nu mai candidează. Orice preşedinte în funcţie are un avantaj de notorietate şi de exerciţiu al puterii, acum toată lumea este egală din acest punct de vedere. Candidaţii nu mi se par formidabili din punct de vedere al charismei, al discursului public, al proiectelor, deci eu zic că doamna Lasconi are şanse”, a susţinut Mihai Poliţeanu. 
 
 
Primarul ales al Ploieştiului a mai fost întrebat dacă Mircea Geoană poate fi perceput ca un independent veritabil. 
 
”E o discuţie complicată. În ultimii ani, a făcut paşi, din punct de vedere public, de a se depărta de problemele meschine ale lumii politice din România. Da, are o alură de candidat independent, dar ştim cu toţii trecutul lui de preşedinte al PSD, cel mai longeviv preşedinte al PSD. Pe de altă parte, când mă uit la celelalte opţiuni, nu este cel mai rău. Dintre toţi candidaţii, pe doamna Lasconi şi pe domnul Geoană îi privesc cu simpatie şi urmăresc ceea ce fac”, a adăugat Mihai Poliţeanu. 
 
Din experienţa campaniei electorale, Mihai Poliţeanu a constatat o ruptură majoră între politicieni şi cetăţeni. 
 
”Văd o nemulţumire la firul ierbii care transcende problema corupţiei. Este o problemă faţă de nivelul de implicare a politicienilor, faţă de lipsa lor de legătură cu cetăţeanul şi cu problemele cetăţeanului, o chestie mult mai adâncă, care priveşte intimitatea omului, problemele lui imediate. Simte că nu are niciun fel de sprijin. E o ruptură majoră între clasa politică şi cetăţeni”, a conchis Mihai Poliţeanu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.