Birourile permanente reunite au decis, marţi dimineaţă, să amâne pentru joi votul din plenul reunit pentru înfiinţarea comisiei de anchată privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, de la ora 12.00, în şedinţă comună, iniţial fiind anunţat că pe ordinea de zi se află aprobarea înfiinţării comisiei de anchetă privind eventuala implicare fără drept a unor instituţii sau persoane în desfăşurarea procesului electoral la alegerile prezidenţiale din 2009.

Însă, după şedinţa Biroului permanente reunite de marţi dimineaţă, vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a anunţat că acest punct se amână pentru joi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Cred că nu au apărut nominalizările din partea tuturor grupurilor şi atunci am considerat toţi să o dezbatem joi, să aşteptăm până joi propuneri din partea tuturor grupurilor parlamentare. Nu am vrut să forţăm lucrurile, aşteptăm pentru joi, după şedinţa festivă, să dezbatem subiectul”, a declarat Manda despre motivul amânării.

Luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că cel mai probabil nu va conduce el această comisie: ”Nu ştiu, nu cred. Nu ma fost niciodată hotărât, numai din presă aflam că o să conduc eu comisia”.

Liviu Dragnea a anunţat, în data de 12 aprilie, la Antena 3, că intenţionează să preia conducerea comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea unor instituţii în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009, urmând să verifice dacă preşedintele Camerei Deputaţilor poate prelua preşedinţia unei comisii de anchetă. ”Am vorbit cu colegii mei să verifice dacă eu, ca preşedinte al Camerei, pot fi preşedinte al acestei comisii de anchetă”, a declarat liderul PSD. 

Pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi va intra însă modificarea Regulamentului Parlamentului, care prevede, între altele, că o comisie parlamentară de anchetă se poate constitui şi dacă există un dosar deschis de parchet pe acelaşi subiect, precum şi că refuzul de a veni la audieri la comisie poate duce inclusiv la cercetarea penală.

Parchetul instanţei supreme a început urmărirea penală in rem în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, ancheta pronind de la dezvăluirile făcute de Dan Andronic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.