Organizaţia PSD Buzău a votat joi, în unanimitate, susţinerea lui Marcel Ciolacu pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, în cadrul Conferinţei Ordinare a Organizaţiei Judeţene a PSD Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Social-democraţii buzoieni s-au întâlnit, joi după amiază, în cadrul Conferinţei Ordinare a Organizaţiei Judeţene a PSD Buzău pentru a analiza rezultatele alegerilor locale din luna iunie, pentru a-şi alege delegaţii cu drept de vot la Congresul PSD din data de 24 august şi pentru a vota o rezoluţie privind susţinerea lui Marcel Ciolacu la funcţia de preşedinte al PSD.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Cei 214 membri PSD prezenţi la şedinţă au votat în unanimitate pentru susţinerea lui Marcel Ciolacu la funcţia de preşedinte al partidului.
 
De asemenea, ei au desemnat şi cei 82 de delegaţi şi 9 membri supleanţi care ar urma să reprezinte organizaţia judeţeană la Congresul PSD din 24 august.
 
”Am avut două evenimente politice la nivel judeţean, am avut o conferinţă judeţeană pentru a vota delegaţii care vor reprezenta PSD Buzău la Congresul din 24 august şi am votat şi o rezoluţie prin care îl susţinem pe Marcel Ciolacu pentru un nou mandat în fruntea PSD. După am avut un consiliu politic judeţean unde am avut şi o prezentare a rezultatului alegerilor din aceasta vară şi ceea ce avem de făcut pentru campaniile ce urmează în final de an”, a declarat preşedintele PSD Buzău Lucian Romaşcanu la conferinţa de presă ce a avut loc după eveniment.
 
De asemenea, liderul PSD Buzău şi-a anunţat colegii de partid că la alegerile locale din 10 iunie PSD Buzău s-a clasat pe primul loc din ţară ca şi procent al numărului de Primării câştigate dar ca, cel mai probabil din cauza poziţiei partidului pe buletinul de vot nu a reuşit aceiaşi performanţă şi la votul pentru Consiliul Judeţean. 
 
”Suntem câştigători detaşaţi, avem 87% din numărul total de primării, avem 692 de consilieri  adică undeva la 70% din total, avem majorităţi în consiliile locale în 68 din 87 de UAT-uri, la nivelul Consiliului Judeţean suntem pe locul 7 în ierarhia PSD pentru că din nefericire locul pe buletinul de vot a influenţat negativ acest vot” a mai spus Romaşcanu. Social-democraţii au obţinut în 2024 21 de consilieri judeţeni plus preşedintele de Consiliu, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de consilieri judeţeni obţinuţi vreodată de PSD pe liste proprii,  fără a face alianţe.
 
Înainte de alegeri, preşedintele PSD Lucian Romaşcanu, declara că target-ul organizaţiei este să obţină un număr mai mare de primării decât a avut pe vremea când era condusă de Marcel Ciolacu, respectiv 77 de unităţi administrativ-teritoriale. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.