Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a declarat luni că în şedinţa Consiliului Naţional s-a decis că obiectivul politic al Forţei Dreptei este să participe la o coaliţie care să aibă capacitatea de a învinge PSD în alegeri. El a infirmat că negocierile cu USR s-au poticnit, arătând că el a acceptat să nu participe în competiţia pentru candidatul la preşedinţie şi să susţină candidatura lui Elena Lasconi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Forţa Dreptei a anunţat după şedinţa Consiliului Naţional că s-a dezbătut şi aprobat strategia pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale. 

”În ceea ce priveşte strategia pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale, Consiliul Naţional a luat decizia de a susţine constituirea unei alianţe a formaţiunilor politice de centru-dreapta, democratice, care se opun PSD şi a stabilit ca obiectiv politic pentru Forţa Dreptei să participe la o coaliţie care să aibă capacitatea de a învinge PSD în alegerile prezidenţiale şi parlamentare”, a spus Ludovic Orban. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a precizat că a avut mandat de negociere, cu formaţiuni politice de centru-dreapta democratice. 

”Suntem într-un stadiu al negocierilor care mă face să fiu optimist şi îmi permite să spun că există cu adevărat posibilitatea unei coagulări serioase a formaţiunilor politice de centru-dreapta, de orientare liberală, conservatoare”, a completat Orban. 

Întrebat despre afirmaţiile Elenei Lasconi, preşedinta USR, care spusese că discuţiile s-au poticnit cu această formaţiune, Orban a răspuns: ”Punctul meu de vedere este că nu ne-am poticnit. În ceea ce ne priveşte pe noi, am venit cu o deschidere mare. (..) Eu am acceptat să nu particip în competiţia de desemnare a candidatului la preşedinţie şi am acceptat să susţin candidatura lui Elena Lasconi, care este, cred eu, o dovadă că ne dorim şi suntem dispuşi să renunţăm”.

Ludovic Orban a menţionat că ”au purtat negocieri de bun simţ, decente în ceea ce priveşte reprezentarea parlamentară, care pleacă tocmai de la implicarea cât mai serioasă a tuturor formaţiunilor politice, indiferent de mărimea lor, de centru-dreapta, care să ducă la susţinerea candidatului la prezidenţiale pentru a ajunge în turul doi”. 

”Din punctul meu de vedere nu este o poticneală”, a mai spus Orban, precizând că ”a existat o diferenţă de opinii în negocieri, firească, care din punctul lui de vedere poate fi corectată”. 

Ludovic Orban a mai spus că discuţiile au vizat o alianţă electorală, între partide. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.