Deputatul Oana Cambera (REPER) anunţă că iniţiază un proiect legislativ pentru a proteja copiii de grădiniţele improvizate, după cazul recent privind abuzurile verbale dintr-un centru de îngrijire a copiilor din Popeşti-Leordeni. Scopul iniţiativei legislative este de a institui sancţiuni severe pentru orice abateri de la standardele de siguranţă şi educaţie, incluzând suspendarea sau chiar închiderea acelor instituţii care nu respectă legislaţia în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În urma publicării unor înregistrări audio care relevă abuzuri verbale într-un centru de îngrijire a copiilor din Popeşti-Leordeni, deputata de Ilfov şi vicepreşedinta REPER, Oana Cambera, a anunţat vineri formularea mai multor sesizări către instituţiile statului abilitate pentru efectuarea controalelor şi verificarea autorizaţiilor deţinute de presupusa grădiniţă, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă, Primăria Popeşti-Leordeni şi Ministerul Educaţiei”, anunţă REPER. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Deputata anunţă şi propunerea unui proiect legislativ pentru a îmbunătăţi protecţia copiilor din învăţământul preşcolar, care să nu mai permită ocolirea legii.
 
”Acest demers vizează eliminarea lacunelor legislative prin consolidarea atribuţiilor de supraveghere, amendare şi suspendare activitate a unor astfel de centre ce funcţionează ilegal drept grădiniţe şi instituie sancţiuni aspre pentru încălcarea normelor de autorizare”, precizează Cambera. 
 
Cambera a subliniat situaţia alarmantă a infrastructurii educaţionale din judeţul Ilfov, evidenţiind un decalaj semnificativ între numărul crescând de copii şi locurile insuficiente disponibile în unităţile preşcolare. 
 
”Judeţul Ilfov, deşi a înregistrat cea mai mare creştere demografică din România, se confruntă cu o neglijare gravă a investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii şcolare. Această situaţie nu doar că limitează accesul la educaţie de calitate pentru copiii noştri, dar creează şi un mediu propice pentru situaţii precum cea descoperită recent în Popeşti-Leordeni," a declarat deputata.
 
În acest context, deputata insistă pe necesitatea urgentă de a prioritiza investiţiile în educaţie, nu doar în bugetul naţional, ci şi în cel al administraţiilor locale, pentru a asigura un climat de dezvoltare pentru copiii din judeţ şi din întreaga ţară.
 
"Este imperativ pentru autorităţile locale să facă tot posibilul pentru a bugeta investiţii şi atrage finanţare europeană pentru infrastructura şcolară. În 2022 am reuşit trecerea unui amendament la bugetul naţional pentru alocarea unei sume de 5 milioane de lei pentru licee tehnologice, printre care s-a numărat şi unul din Ilfov. Dar cu o floare nu se face primăvară, iar acestor eforturi trebuie să li se alăture toate autorităţile locale. La nivel european avem programul “Garanţia pentru copii” obţinut de europarlamentarul REPER Dragoş Pîslaru, trebuie doar să fie oameni responsabili în instituţii să îl acceseze," a adăugat Oana Cambera.  
 
Scopul iniţiativei legislative pe care deputata îl o iniţia este de a institui sancţiuni severe pentru orice abateri de la standardele de siguranţă şi educaţie, incluzând suspendarea sau chiar închiderea acelor instituţii care nu respectă legislaţia în vigoare. "Trebuie să asigurăm un mediu educaţional sigur şi sănătos pentru toţi copiii. Acceptarea oricărui compromis în privinţa securităţii şi calităţii educaţiei este inadmisibilă.” 
 
Vineri, au fost publicate înregistrări audio alarmante care expun comportamentul abuziv şi agresivitatea verbală manifestată de o educatoare într-un centru de îngrijire a copiilor din Popeşti-Leordeni, faţă de unul dintre minori. Această situaţie, profund neadecvată în orice cadru destinat îngrijirii sau educaţiei copiilor, a atras atenţia autorităţilor. 
 
În urma acestor dezvăluiri, deputata de Ilfov, Oana Cambera, a luat măsuri pentru a aborda această problemă, subliniind necesitatea unei reglementări stricte care să prevină astfel de incidente în viitor şi să asigure un mediu educaţional sigur pentru toţi copiii. Iniţiativa legislativă propusă vizează întărirea supravegherii şi a standardelor de protecţie în toate instituţiile de îngrijire şi educaţie pentru copii, indiferent de statutul lor legal, precizează REPER. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.