Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă luni seară că proiectul de lege care va permite organizarea referendumului din Bucureşti în aceleaşi secţii de vot cu alegerile prezidenţiale a trecut de Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor, urmând ca marţi să fie votat de plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicuşor Dan spune că proiectul de lege care va permite organizarea referendumului din Bucureşti în aceleaşi secţii de vot cu alegerile prezidenţiale a trecut în această seară de Comisia de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, urmând ca mâine să fie votat de plen.

”Folosirea infrastructurii alegerilor naţionale pentru referendum ar duce la o scădere considerabilă a costurilor de organizare şi la reducerea timpului petrecut în secţii de alegători”, arată primarul.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Nicuşor Dan spune că, dacă referendumul va fi aprobat de cetăţeni, va dispărea discrepanţa dintre atribuţiile Primăriei Capitalei şi banii care sunt alocaţi instituţiei pentru îndeplinirea acestor atribuţii, în raport cu atribuţiile şi bugetele primăriilor de sector.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.