Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, după ce primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că retrage toate echipele din Piaţa Unirii, că gardurile trebuie ridicate din teren care este proprietatea Municipiului Bucureşti. De asemenea, Nicuşor Dan reafirmă că va emite ”doar autorizaţii de construire în baza legii, cu toate avizele ataşate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Daniel Băluţă retrage acum oamenii din amplasamentul ilegal al şantierului de la Parcul Unirii. Pentru revenirea la starea de legalitate, gardurile trebuie ridicate din teren care este proprietatea Municipiului Bucureşti. Vom continua toate demersurile pentru ca documentele care atestă dreptul de proprietate al PMB să fie fără echivoc”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta afirmă că va emite autorizaţii de construcţie doar conform legii.  

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Totodată, reafirm că voi emite ca şi până acum, doar autorizaţii de construire în baza legii, cu toate avizele ataşate”, a mai transmis primarul general.

Anterior, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, pentru a asigura integritatea corporală a tuturor.

”Violenţa nu are ce căuta într-o administraţie de capitală europeană”, a transmis Băluţă.

Mai multe ore, primarul general al Capitalei şi echipe ale Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti s-au aflat într-un conflict cu reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi Poliţiei Locale Sector 4, la faţa locului fiind prezente echipe ale Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei.

Scandalul a pornit de la şantierul deschis de Primăria Sector 4 pentru consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, zona fiind îngrădită.

Nicuşor Dan a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor şi a utilajelor din zonă, prefectul Capitalei anunţând că va ataca actul administrativ.

Deşi în repetate rânduri Nicuşor Dan a cerut intervenţia Poliţiei, instituţia a transmis că este un litigiu civil care trebuie tranşat în instanţă, echipele de intervenţie fiind în zonă doar pentru ca scandalul să nu escaladeze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.