Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, referitor problema furnizării apei calde în Bucureşti, că au fost făcute progrese şi a menţionat un grafic făcut din 2016 care arată cât de mari au fost pierderile la apă fierbinte şi din 2021, cum au început reparaţiile la reţeaua de termoficare şi până în 2023 a fost o scădere cu 20% a acestor pierderi. Edilul general a adăugat că au fost schimbaţi 110 km de ţevi în trei ani, comparativ cu 110 km de ţevi schimbate de administraţia PSD în 10 ani.
„Am făcut progrese. Cel mai evident indicator este câtă apă fierbinte se pierde în pământ. Avem un grafic, doar din 2016 l-am făcut, care arată cum se pierde tot mai multă, tot mai multă până în 2021 şi cum am început noi am scăzut din 2021 până în 2023, pentru că până atunci avem date, cu 20%. Deci în sfârşit reparăm mai mult decât se strică în mod natural. Am făcut 110 km în trei ani faţă de 110 km pe care i-a făcut administraţia PSD în 10 ani”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat când o să fie apă caldă pentru toţi bucureştenii, luni la Antena 3 CNN.
El a adăugat că este un proces lung, schimbarea reţelei de termoficare la nivelul Capitalei, fiind exact ca la trafic „o boală lungă”. Dan a mai precizat că iarna trecută a fost mai bine comparativ cu sezonul anterior şi comparativ cu iarna de lui 2021.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Chestionat despre anunţul din campanie în care se promitea apă caldă de a doua zi, primarul Capitalei a replicat: „Să-i întrebaţi pe cei care l-au făcut. Eu nu l-am făcut. Eu am fost în campanie electorală în 2000. Dacă aş fi fost populist, aş fi spus: «veţi avea»... cum aş putea să spun şi acum”.
„Este un proces lung, pentru că e o boală lungă, exact ca la trafic, e o boală lungă, problemă neglijată 30 de ani. Nu există soluţii pe loc. Însă oamenii se uită la noi şi evalunează, iarna asta a fost mai bine decât iarna trecută, care a fost mai bine decât iarna de dinainte”, a conchis edilul general.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.