Fostul lider USR Nicuşor Dan susţine că alegerea Elenei Lasconi în funcţia de preşedinte al partidului este o decizie ”corectă”. Primarul general nu ia în calcul să se întoarcă în USR în momentul acesta. ”Poziţia aceasta de independent între mai multe partide care mă spijină pe partea administrativă e cea mai optimă”, a explicat Nicuşor Dan la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum vede alegerea Elenei Lasconi ca preşedinte USR.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Era necesar ca USR să aibă un candidat la prezidenţiale. Era important ca acest candidat la prezidenţiale să fie cineva care a avut un succes la alegerile locale, erau relativ puţine opţiuni, deci e o decizie foarte logică din partea USR. E o decizie corectă a partidului”, a spus Nicuşor Dan. 
 
Primarul general a mai fost întrebat dacă ia în calcul întoarcerea în USR.
 
”Nu în momentul ăsta. A fost un avantaj pentru mine să fiu echidistant faţă de partidele care m-au susţinut în Consiliul General, în următorul Consiliu general vor fi mai multe partide cu care voi lucra în această majoritate şi atunci echidistanţa e importantă. Ce se va întâmpla peste trei ani, cinci ani, zece ani, nu ştiu. În politică nu e bine să spui ”niciodată”, n-o spun nici eu. De principiu, poziţia aceasta de independent între mai multe partide care mă spijină pe partea administrativă e cea mai optimă”, a explicat primarul Capitalei. 
 
 
Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu - 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi, de liderul SOS România Diana Şoşoacă, liderul PNL Nicolae Ciucă - 11,9% şi de liderul AUR George Simion - 11,2%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Aproape trei sferturi dintre români spun că în mod cert vor merge la vot.
 
Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Mircea Geoană şi Elena Lasconi, 66.2% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe Secretarul General Adjunct al NATO, iar 33.8% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi, 58% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe actualul premier, iar 42% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, 51.6% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe liderul PNL, iar 48.4% pe lidera USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.