Preşedintele PNL, generalul Nicolae Ciucă, a afirmat, într-un interviu difuzat miercuri seară, că orice militar de pe câmpul de luptă se teme, dar important este cum îţi canalizezi temerea respectivă. ”Trebuie să ai curajul să faci ce trebuie”, a afirmat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a vorbit, într-un interviu difuzat miercuri seară de gsp.ro, despre stagiile din Afganistan şi Irak şi a reiterat ideea că cei care au fost acolo, inclusiv el, nu s-au considerat niciodată eroi.

Ciucă a reafirmat că cei trimişi de România în treatrele de operaţii doar şi-au făcut treaba.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebat dacă i-a fost frică, Ciucă a afirmat: ”Eu sunt convins că fiecărui om în astfel de situaţii îi este frică. Este doar o chestiune de cum îţi dozezi reacţia la frică şi în ce fel foloseşti acea temere. Cine spune că nu îi este frică eu nu-l cred, dar trebuie să ai curajul să faci ce trebuie în situaţiile respective”.

El a reiterat ideea că oricine poate să spună ce doreşte despre el, dar să nu atace Armata Română şi ce au făcut militarii români. 

În repetate rânduri, Nicolae Ciucă a afirmat că, în bătălia de la Nassirya, unde a condus Scorpionii Roşii, fiecare şi-a făcut datoria.

Lupta a fost prezentată de o manieră eroică pentru că ”a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, când Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului”.

”Nu suntem niciunul eroi”, a declarat recent Ciucă.

Cu altă ocazie, Ciucă a afirmat că a doua zi un general britanic a venit la militarii români să vadă dacă şi-au îndeplinit misiunea. El a precizat că nu este vorba de a brava şi că niciodată nu a spus că ei au făcut ceva ieşit din comun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.