Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii societăţii civile pentru coordonarea campaniei ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. S-au stabilit metode concrete de colaborare, dar şi aspecte care trebuie îmbunătăţite. Se lucrează la operaţionalizarea unor servicii de intervenţie în caz de urgenţă în limba ucraineană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat astăzi la întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile pe tema coordonării campaniei „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, alături de consilierul de stat Mădălina Turza şi reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Imigrări şi Poliţiei de Frontieră. Premierul a mulţumit sectorului neguvernamental şi cetăţenilor pentru implicarea în gestionarea situaţiei umanitare generate de conflictul din Ucraina şi a subliniat importanţa coordonării şi comunicării eficiente, astfel încât eforturile guvernamentale şi ale societăţii civile să îşi atingă obiectivul – sprijinirea cetăţenilor ucraineni”, a transmis, luni, Guvernul.  

Potrivit sursei citate, prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezentat acţiunile pe care Guvernul le-a realizat în ultimele zile precum asigurarea de ajutor umanitar Ucrainei, lansarea platformei guvernamentale ”Ucraina - împreună ajutăm mai mult” şi setul de măsuri guvernamentale pe termen mediu şi lung.  

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Reprezentanţii societăţii civile au atras atenţia asupra unor aspecte care trebuie avute în vedere precum: protejarea  cetăţenilor ucraineni care ar putea deveni ţinte ale unor acte ilegale, o mai bună coordonare cu autorităţile locale responsabile, asigurarea de sprijin ucrainenilor care nu şi-au părăsit ţara, oferirea de servicii de asistenţă socială şi psihologică, identificarea unor soluţii pentru persoanele cu dizabilităţi şi eficientizarea comunicării.  

”În acest sens, au fost prezentate demersurile aflate în lucru la nivelul Cancelariei referitoare la mecanisme de trasabilitate a situaţiei locative a refugiaţilor, măsuri şi instrumente de comunicare în punctele de trecere a frontierei, precum şi operaţionalizarea unor servicii de intervenţie în caz de urgenţă în limba ucraineană la nivelul Poliţiei de Frontieră sau Inspectoratului General pentru Imigrări, respectiv numerele de urgenţă 112 şi 119 (urgenţe copii)”, a mai transmis Executivul.  

Prim-ministrul României şi reprezentanţii asociaţiilor au pledat pentru menţinerea unui dialog permanent pentru coordonarea acţiunilor din zona de asistenţă umanitară, astfel de întâlniri urmând a se realiza cu regularitate, pe teme prioritare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.