Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, unde a vizitat noua clădire a Unităţii Primiri Urgenţe, că este păcat să existe o asemenea dotare, dar să nu existe personal suficient care să deservească această unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a aflat, în timpul vizitei la spitalul ieşean, că nu există suficient personal, după ce Unitatea Primiri Urgenţe a fost extinsă. Noua clădire UPU va începe să funcţioneze peste câteva săptămâni, construcţia fiind terminată.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Ciucă s-a arătat mirat de această situaţie, spunându-le celor din conducerea spitalului: “Este păcat să aveţi o asemenea dotare, dar să nu aveţi personal“.
 
 
Şefii unităţii medicale, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, au precizat că s-au făcut mai multe memorii la Ministerul Sănătăţii, dar că deocamdată acestea nu au fost luate în considerare.
 
Nicolae Ciucă a spus că a vizitat Spitalul de Copii din Iaşi şi când era premier şi că demersul construirii unei noi clădiri pentru UPU este unul important, care răspunde aşteptărilor cetăţenilor din zona Moldovei. 
 
“Din ce am înţeles, este singura unitate de acest fel din Moldova. Faptul că reuşesc să dezvolte, nu doar să modernizeze UPU şi să îi dea dimensiunea şi capacitatea pentru tratramentul unui număr cât mai mare de copii este un lucru cât se poate de benefic. Există o colaborare şi cu Republica Moldova, iar cazurile de urgenţă de dincolo de Prut sunt trimise aici la Iaşi“, a arătat Nicolae Ciucă.
 
 
Investiţia pentru noua clădire UPU din cadrul Spitalului de Copii din Iaşi se ridică la 38 de milioane de lei, din care şase milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.
 
Unitatea Primiri Urgenţe va avea 35 de paturi, faţă de doar cinci în prezent.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.