Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă lansează un atac, marţi, la adresa premierului Marcel Ciolacu, pe tema desemnării comisarului european din partea României, liderul liberal afirmând că acest post este al României şi nu al PSD şi nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în cadrul coaliţiei. În plus, preşedintele PNL mai arată că putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură, care va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni. Ciucă face un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discute serios despre nevoile României, nu ale PSD. ”Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, mai arată Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Pentru mine, maturitatea politică înseamnă dialog deschis şi obiectiv pentru interesele României. Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii şi pune dialogul - un pas absolut necesar pentru consens şi decizie - pe ultimul plan. Nu este o bătălie a funcţiilor, este o discuţie principială într-un guvern care ar trebui să urmărească exclusiv interesul României. Din păcate, în acest moment, România este unul dintre statele care nu a făcut încă propunerea de comisar european. Aşa cum îi spune şi titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înţeleagă tot mai puţin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliţiei. Nu este un post de partid, ci este o poziţie esenţială pentru ţară în următorii ani”, a scris preşedintele PNL, într-o postare pe Facebook. 
 
Nicolae Ciucă arată că ”până la ora la care scrie aceste rânduri, nu există un mandat din partea coaliţiei care să vizeze postul de comisar european care va reveni României.
 
”Nu mă refer doar la numele acestuia, ci şi la portofoliul pe care România îl vizează. Pentru o ţară în care integrarea europeană este o poveste de succes care continuă, cred că ar trebui să luăm în calcul şi postul de comisar european pentru Extindere. Avem o bogată experienţă conferită de un traseu deloc uşor al aderării, pe care o putem oferi ţărilor candidate, care negociază sau aspiră la statutul de membru UE”, precizează Ciucă. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Liderul liberal subliniază că ”putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură. Acesta va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni”.
 
”Având în vedere rolul esenţial al României în asigurarea securităţii alimentare în Europa de Est, experienţa noastră poate contribui la gestionarea provocărilor agricole la nivel european”, explică Ciucă. 
 
”De aceea, fac un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discutăm serios despre nevoile României, nu ale PSD. Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, spune Ciucă în mesaj. 

 

Premierul Marcel Ciolacu afirma, recent, despre numirea comisarului european, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmeaxă să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. ”Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

Ulterior, premierul a anunţat că va face propunerea de comisar european din partea României după ce va avea o discuţie în acest sens cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman afirma, la rândul lui, că nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de comisar european este ”o glumă”, chiar ”una proastă” şi că Negrescu ”este cel care a promovat şi susţinut proiectul de lege privind parteneriatul civil, la cererea lui Liviu Dragnea”, dar şi cel care ”a încercat scoaterea MCV după celebra Ordonanţă 13 şi modificarea codurilor penale”.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.