Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelul prim-ministrului, el precizând că este nevoie să dezvoltăm acele mecanisme care reprezintă platforma interministerială, care la rândul său trebuie să fie integrată şi corelată cu mecanismele UE. Relansarea economiei româneşti post-pandemie şi infuzia celor aproape 30 de miliarde de euro nu ar fi fost posibile în afara apartenenţei României la Uniunea Europeană, a mai afirmat premierul.
Prima tranşă a grantului de care va beneficia România, în valoarea de 1,8 miliarde de euro, a intrat la începutul lunii decembrie, a anumţat premierul în şedinţa Executivului, el precizând că, la începutul anului 2022, urmează să intre în contul statului român încă 1,9 miliarde de euro reprezentând prefinanţarea din împrumutul acordat României, în condiţiile în care partea română şi-a îndeplinit angajamentele asumate în această privinţă.
”Fondurile de care va beneficia România anul viitor vor finanţa reforme aşteptate de cetăţeni,dar şi investiţii în infrastructură”, a spus Ciucă, dând ca exemplu două secţiuni din Autostrada Transilvania, respectiv Nădăşelu-Zimbor şi Zimbor – Poarta Sălajului , proiecte de renovare energetică, dezvoltarea unor capacităţi de producţie de energie electrică.
”Avem de asemenea o viziune integrată de dezvoltare, şi aici trebuie să subliniez că este nevoie să dezvoltăm acele mecanisme care reprezintă platforma interministerială, care la rândul său trebuie să fie integrată şi corelată cu mecanismele UE. Toate reformele şi investiţiile din PNRR sunt cuprinse în Programul de Guvernare. Şi din această perspectivă, dar şi având în vedere importanţa acestui proiect pentru România, vom prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelul prim-ministrului”, a anunţat Ciucă.
Potrivit şefului Executivului, ”relansarea economiei româneşti post-pandemie şi infuzia celor aproape 30 de miliarde de euro nu ar fi fost posibile în afara apartenenţei României la Uniunea Europeană”.
”Am dorit să precizez acest lucru pentru că, nu peste mult timp, la 1 ianuarie anul viitr, vom sărbători 15 ani de când sutem membri ai UE. Beneficiile economice şi sociale sunt rezultatul eforturilor unite ale comunităţii europene, adăugate celor ce derivă din statutul nostru de membru al familiei ce garantează valorile democratice şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului”, a mai declarat Nicolae Ciucă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.