Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a prezentat în şedinţa PNL de marţi proiectul de reindustrializare a României, care va intra şi în coaliţie. Pachetul are în vedere industrii importante: metalurgică, apărare, construcţii, echipamente electrice, auto, chimică. Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a arătat că Proiectul de reindustrializare a României este unul dintre cele mai importante proiecte ale ţării din ultimii 34 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Marcel Boloş a făcut în şedinţa PNL o prezentare a măsurilor de sprijin şi ajutor pregătite de Guvern, arătând că proiectul de reindustrializare a României este un pachet de măsuri consistent prin care se propune acordarea de sprijin pentru industria României. Boloş a arătat că ”punctul de plecare a fost investiţia făcută de Nokian, de 650 milioane euro, din perioada Guvernului Ciucă. a urmat apoi o decizie a Comisiei Europene pentru acest tip de investiţii, fiind proiectul care a deschis drumul pentru acest pachet de măsuri.

Pachetul are în vedere industrii importante: metalurgică, apărare, construcţii, echipamente electrice, auto, chimică. Prima şi cea mai importantă măsură prevede investiţii strategice în dezvoltarea României, după modelul Nokian, fiind sprijinite acele investiţii şi creează locuri de muncă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Prima măsură se bazează pe: credit fiscal la finalul implementării investiţiei, acces utilităţi publice, obţinere acorduri pentru pornirea investiţiei, crearea mecanismelor prin expropriere să se pună la dispoziţie terenul pentru implementarea investiţiei.

A doua măsură, pentru micii industriaşi, este destinată IMM-urilor care propun proiecte de investiţii în aceste domenii ale industriei prelucrătoare iar a treia măsură priveşte industria siderurgică şi chimică. A patra măsură se referă la prelucrarea metalelor neferoase, având în vedere zăcămintele, în special cupru. Potrivit lui Boloş, pachetul vizează procesul de reînnoire industrială, micii industriaşi, dar şi prelucrarea resurselor naturale de care dispunem în România.

La rândul lui, prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a arătat că Proiectul de reindustrializare a României este unul dintre cele mai importante proiecte ale ţării din ultimii 34 ani.

”E pentru prima dată când vorbim despre reindustrializarea României cu măsuri clare şi cu viziune. Recuperarea unor domenii unde România a avut performanţă e o tema esentiala. E vorba de prelucrarea resurselor noastre naturale. E vorba de efectul multiplicator, taxe centrale, locale. Chiar este una dintre cele mai mari realizări în ultimii 34 ani”, a spus Motreanu în şedinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.