Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj de Ziua Aviaţiei Române şi a afirmat că ”respectul şi admiraţia noastră se îndreaptă astăzi spre aviatorii, personalul aeronautic, apărătorii antiaerieni şi radiolocatoriştii uniţi de misiunea de a păstra sigur cerul patriei”. Ministrul s-a referit şi la înzestrarea Forţelor Aeriene şi a anunţat că este în derulare programul de dotare cu 32 de aeronave multirol F-16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al aviatorilor români.
Respectul şi admiraţia noastră se îndreaptă azi spre aviatorii, personalul aeronautic, apărătorii antiaerieni şi radiolocatoriştii uniţi de misiunea de a păstra sigur cerul patriei. Aducem un pios omagiu tuturor aviatorilor români care şi-au pierdut viaţa în misiuni de luptă sau în timpul antrenamentelor. Sacrificiul lor nu a fost în zadar şi nu va fi nicicând uitat!”, a anunţat ministrul Apărării.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El a mulţumim aliaţilor din Canada, Italia, Finlanda, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Spania şi Turcia care, în ultimii ani, au contribuit la misiunea de Poliţie Aeriană Întărită a NATO în România. 
”Implicarea partenerilor noştri demonstrează abordarea de tip 360 de grade a NATO pentru apărarea cerului Alianţei, de la vest la est, de la Marea Baltică la Marea Neagră. La rândul său, România contribuie la consolidarea posturii de apărare a NATO, prin misiunile de poliţie aeriană desfăşurate de către detaşamentul Forţelor Aeriene în Lituania. Ne mândrim cu Centrul European de Instruire F-16 de la Feteşti, unde se pregătesc, în prezent, piloţi români şi unde va avea posibilitatea să se instruiască, în viitor, şi personalul navigant din alte ţări aliate şi partenere”, a mai declarat ministrul Angel Tîlvăr.
El s-a referit şi la politica de achiziţii pentru înzestrarea Armatei Române. 
”În ceea ce priveşte înzestrarea Forţelor Aeriene, continuă derularea programului de dotare cu 32 de aeronave multirol F-16, care vor avea un rol important în menţinerea unei posturi aliate credibile de apărare şi descurajare pe flancul estic şi vor asigura tranziţia către aeronavele F-35. În acelaşi timp, înzestrarea Armatei României cu sistemul de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT ne aduce în rândul statelor cu capabilităţi de apărare antiaeriană robuste, interoperabile şi eficiente”, a afirmat ministrul Apărării.
El a mulţumit persnalului activ, în rezervă şi în retragere din Forţele Aeriene Române ”pentru contribuţia adusă în îndeplinirea cu succes a misiunilor primite, precum şi în dezvoltarea acestei prestigioase categorii de forţe”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.