Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Guvernul a adoptat un memorandum care prevede continuarea cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru copiii şi tinerii din comunităţi de români stabilite în opt ţări din Europa şi în viitorul an şcolar. Astfel, pentru anul şcolar 2024-2025 vor fi organizate 866 de grupe de copii sau de tineri cu vârstele între 3 şi 18 ani, în 542 de şcoli din cele opt ţări europene. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, cursul a fost urmat de aproximativ 10.500 de copii şi de tineri de origine română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că în şedinţă a fost adoptat un memorandum care consfinţeşte faptul că cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru copiii şi tinerii din comunităţi de români stabilite în opt ţări din Europa, vor continua şi în viitorul an şcolar.

”Fie că trăiesc şi studiază în Spania, Italia, Belgia, Portugalia, Irlanda, Franţa, Germania sau Marea Britanie, copiii şi tinerii de origine română, care doresc să rămână şi astfel ataşaţi valorilor naţionale, au posibilitatea să urmeze aceste cursuri. Este un curs optional, de 2 ore pe săptămână, adaptat nivelelor de învăţământ, respectiv grădiniţă, învăţământ primar şi învăţământ secundar, despre limba, cultura şi civilizaţia românească”, a spus Constantin.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Reprezentantul Executivului a arătat că, pentru anul şcolar 2024-2025 vor fi organizate 866 de grupe de copii sau de tineri cu vârstele între 3 şi 18 ani, în 542 de şcoli din cele opt ţări europene, iar cele mai multe grupe vor f în Spania şi Italia, acolo unde se află şi cele mai multe comunităţi de români.

”În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, cursul a fost urmat de aproximativ 10.500 de copii şi de tineri de origine română. Acest program, derulat de Ministerul Educaţiei, împreună cu Institutul Limbii Române, a început în anul 2007 şi s-a extins treptat, ajungând, iată, să fie predat în 542 de şcoli din Europa”, a mai spus Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.