Premierul Marcel Ciolacu a declarat că un stat modern trebuie să dea excepţii fiscale, dar acestea trebuie să fie pe o anumită perioadă şi trebuie să fie acordate pe proiecte. ”Nu avem credibilitatea necesară în faţa Comisiei Europene, pentru că am făcut jocurile nu în funcţie de nevoile statului, şi românilor şi a societăţii, am făcut aceste jocuri în funcţie de cum am crezut noi că vom putea obţine anumite voturi”, a susţinut Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Cred cu tărie că un stat modern trebuie să dea excepţii fiscale. Dar un stat modern nu trebuie să dea excepţii fiscale fără să spună pe ce perioadă. Cei 30 de ani când se dădeau excepţii fiscale în funcţie de anumite interese, atât de către Guvern, cât şi de Parlament, din punctul meu de vedere, trebuie să ia sfârşit. De aceea nu suntem un partener serios în faţa Comisiei Europene şi de aceea nu avem credibilitatea necesară în faţa Comisiei, pentru că am făcut jocurile nu în funcţie de nevoile statului, şi românilor şi a societăţii, am făcut aceste jocuri în funcţie de cum am crezut noi că vom putea obţine anumite voturi”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
El a precizat că un stat modern acordă excepţii fiscale pe proiecte. 
 
”O să-l invoc şi eu pe domnul Ion Ţiriac, normal că a venit şi domnul Ţiriac cu aceeaşi solicitare pentru infrastructura în domeniul sportului. Normal că domnul Ţiriac mi-a spus: Marcele, tu nu vezi că noi nu avem o sală polivalentă în Bucureşti? Şi mă bucur că e aici primarul general. Şi atunci cred că putem împreună, pe un proiect pe care domnul Ţiriac doreşte să-l finanţeze, să facem excepţii fiscale pe proiecte. Aşa funcţionează un stat modern”, a explicat premierul.
 
El a adăugat că nu trebuie oferite facilităţi fiscale înainte de alegeri. 
 
”Se depun proiecte, se analizează priorităţile unei comunităţi, ale unei ţări şi nevoile unde statul nu a acoperit acel domeniu sau acea nişă, cum avem şi în cazul copiilor care au picat în capcana drogurilor, de exemplu, statul trebuie să fie receptiv şi acolo vii cu facilităţi fiscale. Nu vii cu facilităţi fiscale înainte de alegeri ca să bucuri anumite comunităţi, de fapt să îi păcăleşti pentru că, pe termen lung, aceste lucruri duc la o societate nesustenabilă”, a declarat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.