Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în deschiderea şedinţei Executivului, că în coaliţie s-a stabilit că alegerile prezidenţiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi şi 8 decembrie - turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. ”Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor şi închidem acest subiect”, a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament”, a spus premierul la începutul şedinţei Executivului.

”Am stabilit că alegerile prezidenţiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi şi 8 decembrie - turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor şi închidem acest subiect”, a completat premierul.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie, anunţă PNL, care precizează că s-a ajuns la consens după discuţiile cu PSD desfăşurate joi dimineaţă. Ulterior, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a precizat că acesta este calendarul care va fi adoptat joi prin HG. Ciucă a reafirmat că fiecare dintre cele două partide va avea candidat propriu pentru Cotroceni.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.