Preşedintele PSD, premierul Marcel Cuiolacu, a afirmat, sâmbătă, în deschiderea reuniunii Internaţionalei Socialiste (IS), care are loc la Bucureşti, că ”cel mai important este să găsim soluţii reale şi complete la provocările actuale”. Premierul afirmă că şi noua Comisie Europeană are provocări mult mai mari şi consideră că, poate, ”nu trebuie să aşteptăm 5 ani ca să schimbăm anumite direcţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PSD a câştigat alegerile detaşat în România, atât cele europarlamentare şi, pentru prima oară şi în urbanul mare, avem peste 50 la sută. Campania electorală, să fim sinceri, a fost despre nivelul de trai şi despre economie. De fapt, esenţa în acest an, mai ales după războiul din Ucraina, total incorect, este despre nivelul de trai şi despre solidaritatea noastră faţă de Ucraina şi faţă de Republica Moldova”, a declarat, sâmbătă, Marcel Cuolacu, în deswchiderea reuniunii Internaţionalei Socialiste care are loc la Bucureşti, în prezenţa preşedintelui IS, Pedro Sanchez.

Ciolacu a afirmat că, în Republica Moldova, ”chiar dacă nu este un război armat, cum este în Ucraina, în Republica Moldova este un război hybrid”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Cel mai important este ca împreună să găsim soluţii reale şi complete la provocările actuale, în faţa unor mişcări populiste şi extremiste care, de fapt, vor puterea cu orice preţ şi vor în continuare să propage o ură şi o dezbinare (...) Am încercat în tot mandatul meu să ajut în primul rând economic Ucraina, astfel încât şi ea să fie cât se poate de mult sustenabilă economic în acest moment. Aceste lucruri au adus costuri şi în rândul fermierilor şi în rândul electoratului. Dar cred că, explicând foarte bine oamenilor, că cu adevărat, din trei concedii facem doar două în acest moment, din cauza acestui război. Dar solidaritatea noastră trebuie să fie una foarte clară şi Ucraina trebuie să câştige acest război, fiindcă altfel Vladimir Putin se va multiplica în fiecare stat pe care îl reprezentăm. Ăsta este viitorul în cazul în care Ucraina va pierde războiul”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la conflictul din Fâşia Gaza, ”unde nu s-a reuşit a se găsi până acum un echilibru şi o stopare a conflictului”.

”Din punctul meu de vedere, în acest moment, politicul joacă un rol mult prea mare în Fâşia Gaza şi ar trebui intervenit şi aici. Cred că după acest comitet ar trebui să găsim şi o comunicare clară din partea Internaţionalei Socialiste cu privire la acest conflict, pentru că oricând poate interveni ceva astfel încât situaţia din Orient să nu mai poată fi controlată politic, cum se întâmplă în acest moment. Avem Balcanii de Vest care aşteaptă de mult prea mult timp o decizie a Uniunii Europene”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la Albania, Serbia, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina, unde se ”acumulează mult prea multă frustrare după tot acest timp foarte lung de când aşteaptă să intre în UE”.

”Şi vă spun cu toată sinceritatea, România nu era pregătită sută la sută să intre în UE, dar după ce au intrat în UE toate reformele au luat o altă dinamică şi a fost mult mai uşor şi cetăţenii au susţinut mult mai repede această aderare. Cred că provocările următoarei Comisii sunt mult mai mari şi poate nu trebuie să aşteptăm 5 ani ca să schimbăm anumite direcţii stabilite de către Comisie la începutul mandatului, mai ales când am avit crize pandemice, energetice şi de securitate”, a maid eclarat premierul român.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.