Premierul Marcel Ciolacu afirmă, joi, că restructurarea aparatului bugetar este o prioritate pe care a enunţat-o chiar în Parlament, la învestirea Guvernului, şi precizează că este decis ca, indiferent de obstacole, să o ducă la bun sfârşit. El mai spune că va anunţa numărul de posturi care dispar de la Secretariatul General al Guvernului şi din toate instituţiile subordonate şi subliniază că demararea procesului de reformă administrativ-teritorială este continuarea absolut necesară de care România are nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Restructurarea aparatului bugetar este o prioritate pe care am enunţat-o chiar în Parlament, la învestirea Guvernului, şi sunt decis ca – indiferent de obstacole – să o duc la bun sfârşit! Reducerea de posturi demarată la Senat şi Camera Deputaţilor reprezintă un pas firesc şi aşteptat de opinia publică, iar reprezentanţii PSD sprijină şi participă la acest demers”, a transmis premierul într-un mesaj pe Facebook.
 
Marcel Ciolacu subliniază că ”faptul că, printre cei care au protestat la Senat, s-au aflat şi angajaţi care în trecut au fost susţinuţi de PSD în funcţii publice, reprezintă un demers personal al celor în cauză”. 
 
”Acelaşi proces a demarat în toată administraţia centrală, inclusiv la nivelul Executivului. Imediat ce am datele exacte, voi anunţa numărul de posturi care dispar de la Secretariatul General al Guvernului şi din toate instituţiile subordonate”, precizează şeful Executivului. 
 
”Totodată, demararea procesului de reformă administrativ-teritorială este continuarea absolut necesară de care România are nevoie. Rezultatul trebuie să fie un sistem bugetar mult mai eficient, cu oameni valoroşi, plătiţi în funcţie de performanţă, ca în zona privată – nu cu sporuri precum cel ”de antenă″, devenite o obişnuinţă lunară absolut aberantă”, mai arată Ciolacu în mesaj. 
 

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a anunţat în urmă cu o zi că a propus Biroului Permanent al Senatului o nouă organigramă, care prevede că de la 796 de posturi se va ajunge la 618 posturi. El a precizat că, în urma acestei măsuri, activitatea Senatului nu va avea de suferit, dar vor fi făcute ”economii substanţiale”.

”În urma acestor analize care ţin de eliminarea acestor sinecuri, că nu pot să le spun altfel, în urma analizei legate de personal, am propus Biroului Permanent al Senatului o nouă organigramă. Această organigramă a fost avizată şi cele două memorandumuri, iar odată cu aprobarea acesteia, în primele zile ale lunii februarie, odată cu începerea sesiunii ordinare, ea va deveni obligatorie şi în următoarea perioadă vom avea această reorganizare de activitate, în aşa fel încât, cel mai târziu la finalul lunii martie, această operaţiune să se finalizeze. Asta înseamnă că, de la 796 de posturi în total, vom avea aproximativ 618 posturi, deci va fi o reducere, dar sunt convins că veţi constata că activitatea Senatului nu are cu nimic de suferit, doar vor fi nişte economii substanţiale, în aşa fel încât să-i respectăm pe cetăţenii ţării noastre”, a declarat Ilie Bolojan.
 

Mai mulţi angajaţi ai Senatului au declanşat, miercuri, un protest spontan, în timp ce preşedintele acestei Camere, Ilie Bolojan, făcea declaraţii despre măsurile de reorganizare a instituţiei.

 

Protestatarii i-au atras atenţia lui Bolojan că ”preşedinţia Senatului, ca toate funcţiile acestea, sunt efemere”. Bolojan a mers lângă protestatari pentru a discuta cu ei, spunând: ”Vor fi concursuri corecte şi cei care stăpânesc meserie le vor câştiga. Sinecurile politice se vor încheia”. El a fost huiduit de angajaţii nemulţumiţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.