Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, neagă că data alegerilor prezidenţiiale a fost devansată pentru ca Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, să nu poată candida. De altfel, Ciolacu se declară convins că Geoană va candida la alegerile prezidenţiale, indiferent de data la care acestea vor avea loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întrebat, marţi, la Digi 24 de ce au fost devansate alegerile prezidenţiale.

”Pentru că este un calendar mult mai lejer. E un calendar care nu mai pune atâta presiune şi pe actul de guvernare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a fost întrebat dacă modificând acest calendar ar alegerilor nu s-a gândit că astfel nu ar mai putea candida Mircea Geoană.

”Doamne - fereşte, nu. Eu am fost ferm convins de la început că domnul Mircea Gioană va candida. Şi va candida”, a răspuns Marcel Ciolacu.

El a adăugat că Geoană poate demisiona din funcţia de secretar general adjunct NATO ca să candideze la Preşedinţia României.

„Poate să-şi dea demisia de unde este. Nu ştiu. Nu-i fac eu programul. Dar eu vă spun că domnul Geoană va candida cu certitudine, că sunt în septembrie, că sunt în decembrie, cu certitudine domnia sa va candida”, a mai declarat Ciolacu.

El a mai fost întrebat dacă este posibil ca alegerile prezidenţiale să aibă loc în decembrie.

”Nu, nu. Avem o decizie în coaliţie că alegerile sunt pe 15 şi pe 29 septembrie. Şi nu se modifică aceste lucruri în funcţie de rezultatele din iunie. Ar fi o ipocrizie din partea mea ţinând cont că ocup funcţia de prim-ministru. Cu adevărat, atunci aş interveni să caut soluţii în funcţie de rezultate”, a mai transmis Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat recent, la Alba Iulia, că există destul de multe schimbări în calendarul electoral, care ”au, mai degrabă, de-a face cu interesele politicienilor decât cu ale oamenilor”.

În ceea ce priveşte mandatul său la NATO, Geoană afirmă că ”este chiar mai important decât jocul politic intern”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.