Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, că trebuie să începem din nou să vorbim despre legile educaţiei, el afirmând că vor respecta tot angajamentul faţă de dascăli. Aşteptăm de la specialiţii din educaţie şi criteriile de performanţă, pentru a introduce pe lângă salarizarea corectă şi justificată pe care o solicită dascălii şi criteriile şi să implementeze reforma în sistemul de educaţie.
”Mi-aş fi dorit să vorbim mai mult despre legile educaţiei, ca orice lege este perfectibilă, sunt ferm convins că se pot modifica cu argumente, anumite lucruri, dar greva în educaţie a acoperit spaţiul public şi trebuie să recuperm acest ucru, Trebuie sî începem din nou să vorbim despre legile educaţiei şi o spun foarte clar, tot ceea ce mi-am asumat, împreună cu ministrul Educaţiei, cu fostul premier, actual preşedinte al Senatului, vom respecta tot angajamentul faţă de dascăli”, a spus premierul Ciolacu.
El a arătat că aşteaptă de la specialiştii din învăţământ, din minister, echipele de lucru, să vină şi cu criteriile de performanţă pentru a introduce pe lângă salarizarea corectă şi justificată pe care o solicită dascălii să aducă şi criteriile şi să implementeze reforma în sistemul de educaţie.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Am vorbit cu întreaga echipă, am vorbit şi despre dezvoltarea infrastructurii şcolare fiindcă suntem într-un maraton, prin PNRR. Facem o greşeală în continuare, vorbim mult prea mult despre banii din PNRR şi mai puţin despre refomele din PNRR care trebuie să creeze acest echilibru. Dacă nu implementăm reformele şi criteriile de performanţă şi nu câştigă cei îndreptăţiţi să câştige în sistemul de educaţie, peste trei patru ani vom fi tot în acelaşi loc”, a spus premierul Ciolacu.
El a mai afirmat că a vorbit mult despre învăţământul dual.
”Doamna ministru a terminat selecţia, cred că sunteţi în procedura de contestaţii cu cele 29 de centre, nu există finanţare pentru toate aceste 29 de centre care au avut toate peste 80% punctaj, un punctaj foarte mare, indiferent dacă vom reuşi prin modificăare a PNRR să prindem din alte capitole, consider că nu este un efort pentru bugetul de stat de a veni cu diferenţa ca toate cele 29 de centre să fie implementate pe teritoriul României mai ales că trebuie o dezvoltare unitară. S-a dezvoltat corect zona Ardealului, Braşov, Cluj, Timişoara pe aceste învăţământ dual, pentru că este şi o industrializare mai mare, în Moldova şi sudul ţării reprezintă parte din viitor în învăţământ şi va trebui să facem un efort ca şi în restul ţării să fie dezvoltat învăţămîntul dual”, a subliniat Marcel Ciolacu.
”Nu e foarte greu să ne uităm unde a existat cea mai mare migraţie spre Occident, odată cu dezvoltarea infrastructurii, nu numai şcolare, sunt ferm convins că vom intra într-o perioadă de eechilibrare, de dezvoltare a regiunilor României. Trebuie făcut de mult acest lucru, dar nu este foarte târziu”, a completat el.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.