Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a declarat joi, despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu privind o decizie, anul viitor, în privinţa menţinerii cotei unice sau impozitarea progresivă, că deocamdată avem legea 296 şi aşteaptă să vadă impactul bugetar pe care îl va avea aceasta. Ministrul a precizat că în cererea de plată numărul 4 avem jalonul privind modificarea Codului Fiscal iar până la moment respectiv, în funcţie de impactul legii 296 care este în vigoare, vor vedea ce este de făcut pe mai departe.
Ministrul Finanţelor a declarat despre afirmaţia premierului Ciolacu că ”este o problemă de perspectivă pentru ceea ce înseamnă politica fiscală”.
”Deocamdată avem legea 296 privind măsurile fiscal-bugetare pe care o avem în vigoare şi căreia îi aşteptăm să vedem impactul bugetar pe care îl va avea şi sigur în funcţie de acest impact vom vedea ce tipuri de măsuri mai sunt necesare de luat în continuare. România rămâne angajată în Programul de convergenţă şi în ţintele de deficit bugetar, aşa cum ne-am angajat. Cert este că în cererea de plată numărul 4 avem acest Jalon cu numărul 207 privind modificarea Codului Fiscal şi până la depunerea cererii de plată mai avem numărul 4 mai avem cererea de plată numărul 3. Cred că până la moment respectiv, în funcţie de impactul legii 296 care este în vigoare, vom vedea ce este de făcut pe mai departe”, a precizat ministrul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Boloş a precizat că întâi de toate trebuie să termine bugetul şi simularea bugetară pentru anul 2024.
”În funcţie de cum vor decurge lucrurile, vom stabili la momentul oportun ce tip de politică fiscală urmăm, este clar că avem acest raport al Băncii Mondiale care s-a întocmit şi prin care ne-au fost recomandate o serie de măsuri pe care le cunoaştem cu toţii. Haideţi să vedem prima dată intrată în vigoare legea 296 şi ce impact bugetar are aceasta”, a spus ministrul Finanţelor, adăugând că ar trebui să aducă 16 miliarde de lei.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decisă dacă se va menţine cota unică – însă să fie cu adevărat unică – sau se va trece la impozitare progresivă. ”Eu nu refuz niciuna dintre variante”, a transmis premierul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.