Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică faptul că Româmnia nu se află printre ţările care au primit deja avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. "Cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni", afirmă Ludovic Orban, subliniind că încă din luna ianuarie a acestui an a pledat pentru implementarea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Şi aici, cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni. La ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%. Gândiţi-vă că termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investiţii va fi foarte complicat: autostrăzi, spitale, deci investiţiile complexe o să ne genereze foarte multe probleme în implementare dacă noi nu accelerăm implementarea respectivă", a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Satu Mare, unde prezintă moţiunea "Forţa dreptei".
 
În acest context, Orban a arătat că PNDL 3 era "o necesitate", el menţionând că "fără PNDL 3 niciun primar al PNL, dacă nu găsea o soluţie minune, nu ar fi putut să găsească finanţare pentru un proiect important de infrastructură". 
 
În cadrul aceleiaşi şedinţe, preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că a pledat încă din luna ianuarie a acestui an pentru implementarea unui nou plan de investiţii de care să beneficieze autorităţile locale.
 
"Acuma şi colegul meu, Florin Cîţu, e foarte interesat, a anunţat PNI "Anghel Saligny", dar dumneavoastră trebuie să ştiţi un lucru: din ianuarie, la fiecare şedinţă a coaliţiei, eu, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am vorbit constant de necesitatea lansării unui nou Plan Naţional de Devotare Local, PNDL 3", a mai afirmat Ludovic Orban. 
 
El a explicat importanţa PNDL 3, arătând că fondurile din alte surse - fonduri europene din diferite programe sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - nu sunt accesibile în perioada următoare, iar primarii ar pierde, astfel, oportunitatea de a realiza sau de finaliza proiecte importate înainte de alegerile din anul 2024.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.