Liderii din România, Statele Unite, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda şi Regatul Unit au semnat, joi, o declaraţie comună în care se arată profund îngrijoraţi de situaţia situaţia ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza. Ei fac apel la Hamas să încheie acordul de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor pe care Israelul este pregătit să îl urmeze, prezentat pe 31 mai de către preşedintele SUA Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În calitate de lideri ai unor ţări profund îngrijorate de situaţia ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, printre care se numără mulţi dintre cetăţenii noştri, sprijinim pe deplin demersurile pentru un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor, care se află acum pe masa de discuţii şi care a fost prezentat de Preşedintele Biden  la data de 31 mai 2024. Nu mai este timp de pierdut. Facem apel la Hamas să încheie acest acord, pe care Israelul este pregătit să îl urmeze, şi să înceapă procesul de eliberare a cetăţenilor noştri”, arată Declaraţie comună a liderilor din România, Statele Unite, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda şi Regatul Unit privind Gaza, transmite Administraţia Prezidenţială.

Lideri acestor state, printre care şi preşedintele Klaus Iohannis, mai spun în această declaraţie comună că „acest acord ar duce la o încetare imediată a focului şi la reabilitarea Gaza, alături de garanţii de securitate pentru israelieni şi palestinieni şi oportunităţi pentru o pace pe termen lung mai durabilă şi o soluţie cu două state”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În acest moment decisiv, facem apel la liderii Israelului, precum şi la Hamas, să facă orice compromisuri finale necesare pentru a încheia acest acord şi pentru a aduce uşurare familiilor ostaticilor noştri, precum şi celor din ambele părţi ale acestui conflict teribil, inclusiv populaţiilor civile. Este timpul ca războiul să ia sfârşit, iar acest acord este punctul de plecare necesar”, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.