Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, a afirmat că şi-ar dori un guvern USR, PNL şi UDMR, în cazul în care va câştigat alegerle şi a precizat că premierul trebuie să fie o persoană care a demonstrat că poate face majoritate în Parlament. Ea a menţionat că va respecta votul alegătorilor în formarea guvernului. Lasconi a mai declarat că niciodată USR nu va face alianţă cu partidele proruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Elena Lasconi a fost întrebată, marţi, la BEC, la depunerea candidaturii pentru Cotroceni, dacă în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale este dispusă să îi aducă la putere pe urmaşii comuniştilor, adică pe cei de la PSD sau PNL aşa cum numise cele două partide în discursul de după înregistrarea candidaturii.
”Vom vorbi atunci, după alegeri, pentru că e interesant cum o să fie. Se joacă foarte mult la primul tur la prezidenţiale, cum vor arăta majorităţile la parlamentare. Însă eu voi respecta şi votul oamenilor. Cel mai important este votul oamenilor şi atunci voi lua o decizie. Eu mi-aş dori foarte mult să avem o guvernare de dreapta, aşa cum am spus de renumărate ori.  Dacă nu se poate, va trebui să găsim o echipă care să facă lucrurile pe care noi acum le promitem. (...) Eu mi-aş dori un guvern USR, PNL, UDMR. Dar vom vedea, nu am de unde să le ştiu în momentul acesta. Cred că după primul tur o să fie mai clare lucrurile”, a declarat candidatul USR la alegerile prezidenţiale. 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Întrebată dacă ar fi dispusă să numească un premier de la PSD, Elena Lasconi a răspuns: ”Cel mai bine este să aşteptăm turul 1.Premierul trebuie să fie o persoană care să poată să demonstreze că poate face majoritate.  Asta e cel mai important”. 
De asemenea, Elena Lasconi a fost întrebată şi dacă USR ar fi interesată de un protocol cu AUR, în condiţiile în care preşedintele acestui partid, George Simion, declarase că ar fi dispus să încheie o astfel de înţelegere. 
”100% nu! Niciodată nu vom face niciun fel de alianţă cu partidele pro ruse. Niciodată. Pe care le consider duşmarii poporului. Nu există această posibilitate atâta timp cât eu o să fiu în USR”, a afirmat Elena Lasconi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.