Preşedinta USR, Elena Lasconi, afirmă sâmbătă despre cazul lui Dumitru Buzatu că o ţară întreagă a văzut cum un baron PSD umbla în portbagaj cu peste un milion de lei, iar acum, Justiţia - care funcţionează şi trebuie lăsată în pace, cum spune Marcel Ciolacu, ne spune că nu e chiar cum am văzut. Reacţia lui Lasconi vine după ce Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri, să excludă din rechizitoriul procurorilor în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită, declaraţia unei martore şi înregistrări ambientale, precum şi a unor procese-verbale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Domnule Marcel Ciolacu, aşa funcţionează Justiţia, cum spuneţi dumneavoastră? O ţară întreagă a văzut cum un baron PSD umbla în portbagaj cu peste un milion de lei, a văzut cum un angajat al statului se plimba cu o avere în maşină. O ţară întreagă s-a revoltat văzând imagini clare cu domnul Buzatu care se plimba în maşină cu banii care ar fi ajuns pentru masa caldă a 80.000 de elevi în ziua respectivă. Acum, Justiţia - care funcţionează şi trebuie lăsată în pace, cum spune Marcel Ciolacu, ne spune că nu e chiar cum am văzut. Şi nu printr-o decizie a unui judecător, ci printr-un artificiu de procedură. Domnule Ciolacu, cum a funcţionat în acest caz, unde este dreptatea aici?”, întreabă preşedinta USR, Elena Lasconi.

”Ce anume funcţionează, dacă după 35 de ani Dosarul Revoluţiei încă se tot plimbă între instanţe? Despre cel al Mineriadei mai vorbim? 10 august? Colectiv?”, mai spune Lasconi.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ea îi transmite premierului că este nevoie de o reformă a justiţiei. ”De asta, domnule Ciolacu, e nevoie de reformă în Justiţie. Să lăsăm oamenii de bună-credinţă din sistem să-şi facă treaba, să premiem profesioniştii şi să-i scoatem din schemele dubioase pe cei care murdăresc ideea de justiţie şi de dreptate. Eu vreau ca la finalul acestui an să decidem pe ce drum o ia România: pe calea justiţiei care funcţionează cum zice Ciolacu sau avem şi noi parte de dreptate pe bune după 35 de ani?”, precizează Lasconi.

Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri, să excludă din rechizitoriul procurorilor în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită, declaraţia unei martore şi înregistrări ambientale, precum şi a unor procese-verbale.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv în luna septembrie a anului trecut, după ce a fost prins în flagrant primind 1.250.000 de lei mită de la un om de afaceri, reprezentând 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu CJ Vaslui. În acelaşi caz a fost trimis în judecată şi un expert acuzat luare de mită şi trafic de influenţă.

Preşedinta USR, Elena Lasconi, declara recent că justiţia nu funcţionează şi o spune cu toată responsabilitatea, ea arătând că acum e mai mult despre privilegiile celor aflaţi în fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care şi-au făcut alte reguli decât noi toţi.

Lidera USR a reacţiona la declaraţia lui Marcel Ciolacu, care spunea că „Justiţia funcţionează, hai să o lăsăm în pace”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.