Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a spus, la RFI, că decizia UDMR de a vota legea recursului compensatoriu nu a fost solid fundamentată, iar documentul trebuie corectat acum în Parlament, unde procedurile sunt foarte înaintate. "Recursul compensatoriu în forma actuală trebuie abrogat, numai că dezbaterea care trebuie dusă la bun sfârşit este aceea că o simplă abrogare creează o lipsă de abordare juridică a problematicii totale. Trebuie să vină din partea Ministerului Justiţiei sau a specialiştilor o strategie şi un text de lege, care înlocuieşte actualul act normativ şi nu lasă un gol în procedurile juridice care privesc această speţă”, a afirmat el.
"În Parlament, procedurile sunt foarte înaintate. Camera Deputaţilor, dacă adoptă un raport în Comisia Juridică, poate să intre în plen cu acest proiect de lege. De aceea, ar fi oportun să fie închisă această problematică în Parlament, pentru că sunt convins că dezbaterile ajută, dar semnalul dat de Guvern cred că e de înţeles, este nevoie să fie făcut un pas ferm în Parlament", a spus Korodi.
El consideră că "recursul compensatoriu în forma actuală trebuie abrogat, numai că dezbaterea care trebuie dusă la bun sfârşit este aceea că o simplă abrogare creează o lipsă de abordare juridică a problematicii totale".
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Trebuie să vină din partea Ministerului Justiţiei sau a specialiştilor o strategie şi un text de lege, care înlocuieşte actualul act normativ şi nu lasă un gol în procedurile juridice care privesc această speţă”, a adăugat el.
Atenţionat că UDMR a votat alături de PSD şi ALDE legea recursului compensatoriu, care a eliberat mai devreme zeci de mii de deţinuţi din închisori, Attila Korodi a replicat că "a fost o decizie care în analiza noastră de atunci nu a semnalat foarte multe hibe pe care le are această lege”.
Întrebat dacă regretă că UDMR a susţinut recursul compensatoriu, deputatul a răspuns: "Dacă mă gândesc către trecut, da, nu a fost o decizie solid fundamentată şi atunci trebuie să aducem corecturi, trebuie să fie corectată, printr-o înlocuire totală a procedurilor pe această speţă”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.