Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 17-18 octombrie, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei. Discuţiile se vor axa pe viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluţii în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE şi următorul ciclu instituţional la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis va particpa, în perioada 17-18 octombrie, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Subiectele aflate pe agenda de discuţii a reuniunii se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluţii în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE, următorul ciclu instituţional la nivel european, combaterea schimbărilor climatice, extinderea Uniunii, precum şi relaţia cu Turcia.

În ceea ce priveşte bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, liderii europeni vor demara următoarea etapă a negocierilor şi vor discuta, totodată, despre calendarul şi etapele de parcurs în procesul de adoptare a bugetului multianual.

”În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru un buget ambiţios, capabil să ducă la îndeplinirea obiectivelor Agendei strategice a UE, care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor. Preşedintele României va arăta, de asemenea, că ţara noastră sprijină ferm menţinerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esenţiale datorită contribuţiei lor semnificative la sporirea investiţiilor europene şi continuarea procesului de convergenţă la nivel european”, a transmsi Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat, că, în legătură cu Brexit-ul, preşedintele Klaus Iohannis va continua să susţină importanţa asigurării unei retrageri ordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

”În acest sens, Acordul de retragere reprezintă instrumentul cel mai eficient pentru limitarea impactului negativ al retragerii Marii Britanii din UE, garantarea drepturilor şi oferirea de siguranţă pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Acordul de retragere reprezintă un pas necesar înspre consolidarea încrederii între cele două părţi şi o garanţie pentru asigurarea unor relaţii cât mai strânse între Uniune şi Marea Britanie după Brexit”, a mai transmsi Administraţia Prezidenţială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.