Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, un mesaj cu prilejul celei de-a IX-a ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, care se desfăşoară la Chişinău, Republica Moldova. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale. Şeful statului afirmă că prin marii săi dramaturgi, regizori şi actori, şi prin legătura profundă pe care o are cu publicul său fidel, teatrul românesc continuă să fie un liant între generaţii şi să ofere un cadru exemplar de dialog şi interculturalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Stimaţi artişti şi dragi spectatori ai celei de-a IX-a ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, mă bucur să vă salut în cadrul acestui eveniment deosebit, desfăşurat sub Înaltul Patronaj pe care l-am acordat împreună cu doamna Preşedinte Maia Sandu. Aceasta este deja a patra ediţie a festivalului organizată sub aceste auspicii, într-un context aparte, marcat de intensificarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Tema din acest an, Conexiuni europene, reflectă în mod firesc rolul pe care cultura, dramaturgia şi teatrul românesc l-au avut de-a lungul timpului, acela de a exprima şi susţine aspiraţiile europene ale românilor”, a transmis preşedintele în mesaj.

Klaus Iohannis arată că, prin marii săi dramaturgi, regizori şi actori, şi prin legătura profundă pe care o are cu publicul său fidel, teatrul românesc continuă să fie un liant între generaţii şi să ofere un cadru exemplar de dialog şi interculturalitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Teatrul a devenit o punte consolidată pe care au circulat, chiar şi în cele mai dificile momente ale istoriei, valorile umaniste şi speranţa de libertate.Astăzi ne aflăm într-o perioadă marcată de crize grave şi ameninţări la adresa democraţiei şi a păcii, iar aici, la Chişinău, acestea sunt resimţite cu acuitate. Cu toate acestea, artiştii teatrelor naţionale româneşti, alături de invitaţii din eroica Ucraină, vor urca pe scenă pentru a transmite un mesaj de încredere în destinul european al Republicii Moldova şi de solidaritate cu voinţa cetăţenilor săi de a se alătura marii familii europene”, afirmă şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, ”România rămâne în acest parcurs un susţinător neobosit”.

”Dincolo de eforturile politice, economice, diplomatice, un rol esenţial îl are şi cultura care ne uneşte, iar Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti este un eveniment excepţional şi un exemplu elocvent al acestei forţe unificatoare. Le doresc mult succes tuturor artiştilor şi fie ca în zilele următoare, sub luminile scenei, să fie răsplătiţi din plin cu aplauze binemeritate!”, afirmă preşedintele Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.