Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la inaugurarea Casei României, la Ambasada Romaniei la Paris, cu prilejul Jocurilor Olimpice, că începând de astăzi, inima României va bate şi mai puternic aici, datorită sportivilor noştri care vor intra în cea mai mare competiţie internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt bucuros să mă aflu astăzi aici, alături de dumneavoastră, pentru a deschide împreună simbolic uşile Casei României, aici, la Paris! Felicit Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Paris, care au reuşit să aducă un colţ de acasă mai aproape de sportivi şi de cei care au venit să susţină Echipa Olimpică, dar şi de toţi cei care vor dori să se reconecteze cu ţara sau să o cunoască mai bine. Prin acest efort deosebit, palmaresul olimpic, valorile şi cultura românească sunt mai bine reprezentate şi promovate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a arătat că pe bună dreptate putem spune că, ”începând de astăzi, inima României va bate şi mai puternic aici, datorită sportivilor noştri care vor intra în cea mai mare competiţie internaţională iar fiecare moment din această experienţă va fi unul memorabil, iar munca, dedicarea şi perseverenţa vor fi răsplătite cu rezultate pe măsură”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”În aceste zile, la Paris, mai ales în contextul internaţional complicat, sportul ne demonstrează că, sub auspiciile cooperării, ale solidarităţii şi ale prieteniei, poate exista competiţie paşnică, dar foarte puternică. Participarea României la Jocurile Olimpice este un motiv de mândrie pentru noi toţi şi sunt sigur că în aceste zile pline de emoţii vom fi mai aproape unii de alţii”, a arătat şeful statului.

El a menţionat că sportul face parte din ceea ce suntem noi ca naţiune, identitate dezvoltată şi construită de peste un secol, cu rezultate care au rămas şi astăzi repere la nivel internaţional. ”Galeria impresionantă de sportivi este în prezent îmbogăţită de o generaţie tânără, energică şi ambiţioasă, care a reuşit să se adapteze şi să se reinventeze cu fiecare obstacol întâmpinat, şi de aceea merită din plin recunoştinţa şi aprecierea noastre”, a completat Iohannis. Preşedintele a transmis un mesaj către sportivii români.

”Aţi muncit enorm pentru visul vostru olimpic şi vă urez să trăiţi toată această experienţă cu bucurie şi cu mult entuziasm. Sunt convins că veţi face performanţă şi veţi oferi multe momente frumoase românilor, care vă vor urmări prestaţiile şi vă vor susţine din toată inima. Vă încurajez ca în arenă să fiţi încrezători în puterea pe care o aveţi şi vă doresc să vă îndepliniţi toate obiectivele pe care vi le-aţi propus! Vă doresc mult, mult succes! Hai, România!”, a spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.