Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la ceremonia de decorare a sportivilor medaliati la Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Paris, că a fost scrisă o nouă pagină de istorie pentru sportul românesc şi onorăm astăzi, în numele statului român, reuşitele remarcabile obţinute de sportivi, contribuţia antrenorilor şi implicarea asiduă a celor de la Misiunea Olimpică. El le-a transmis sportivilor că au reafirmat excelenţa şcolilor în disciplinele pe care le reprezinţă şi au demonstrat că, prin muncă susţinută şi prin perseverenţă, este posibilă performanţa la cel mai înalt nivel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mă bucur să îi primesc, astăzi, aici, la Palatul Cotroceni, pe sportivii care au făcut performanţă la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Paris încheiate recent! Indiferent de rezultate, transmit felicitări tuturor celor care au participat la competiţiile din Franţa şi vă încurajez pe toţi să continuaţi să vă autodepăşiţi! Onorăm astăzi, în numele statului român, reuşitele remarcabile obţinute de sportivi, contribuţia antrenorilor şi implicarea asiduă a celor care au susţinut delegaţiile de sportivi şi care gestionează Misiunea Olimpică din România”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în discurs. 

”Vă felicit, dragi sportivi, pentru că aţi urcat, din nou, drapelul României pe podium şi ne-aţi adus mai aproape unii de ceilalţi în emoţia de a fi parte la demonstraţia dumneavoastră de tărie de caracter şi de excelenţă sportivă”, a mai spus şeful statului. Klaus Iohannis a arătat că ”la Paris a fost scrisă o nouă pagină de istorie pentru sportul românesc”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Ne aflăm în acest cadru festiv pentru că îmi doresc ca acest moment, în care foşti mari sportivi, actuali campioni şi generaţiile tinere de sportivi sunt împreună, să fie un adevărat punct de cotitură pentru viitorul sportului în România. Astfel, campionii de ieri, de astăzi şi de mâine leagă istoria sportului românesc printr-un arc simbolic peste timp, care arată că ţara noastră are un potenţial uriaş care trebuie valorificat”, a subliniat preşedintele.

El le-a transmis sportivilor că au reafirmat excelenţa şcolilor în disciplinele pe care le reprezinţă şi au demonstrat că, prin muncă susţinută şi prin perseverenţă, este posibilă performanţa la cel mai înalt nivel.

”Aţi reuşit să uniţi inimile românilor de pretutindeni şi aţi demonstrat că sportul trece dincolo de orice barieră. Deşi timpul de pregătire a fost mai redus în acest ciclu olimpic, nu aţi renunţat, indiferent de obstacolele pe care le-aţi întâmpinat şi de oboseala pe care aţi acumulat-o, şi aţi arătat că totul este posibil atunci când crezi în visul tău. Dovadă stau medaliile pe care le purtaţi, care pentru dumneavoastră reprezintă îndeplinirea unui obiectiv, dar pentru societatea românească acestea sunt simbolul regenerării sportului românesc, parte din fibra noastră naţională”, a declarat Iohannis.

”Dumneavoastră reprezentaţi veritabile modele pentru generaţiile de astăzi şi de mâine şi le oferiţi tinerilor încrederea că orice obiectiv poate fi atins prin muncă, dedicare şi devotament. În acelaşi timp, mesajele dumneavoastră trebuie auzite şi înţelese de către cei care au responsabilitatea de a sprijini şi promova, sub toate formele, sportul românesc, astfel încât toţi sportivii să beneficieze de ajutorul necesar pentru a face performanţă”, a mai spus Klaus Iohanis.

Şeful statului a precizat că, aşa cum a susţinut constant pe parcursul mandatelor sale de Preşedinte, este esenţial ca sportul să îşi găsească locul binemeritat în topul priorităţilor naţionale.

”Dragi antrenori, rezultatele remarcabile ale sportivilor pregătiţi de dumneavoastră pentru această ediţie a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice vorbesc de la sine. Vă felicit pentru contribuţia esenţială pe care aţi avut-o de-a lungul timpului la descoperirea unor talente de excepţie şi la pregătirea loturilor naţionale, ale căror realizări deosebite dau măsura calităţii şi a valorii sportului românesc”, a transmis preşedintele.

Klaus Iohannis a mulţumit foştilor mari campioni care astăzi îşi pun toată experienţa şi energia în slujba sportului românesc. ”Aţi scris istorie şi aţi setat pentru actualii campioni adevărate borne de atins. Vă felicit pentru perseverenţa cu care îi încurajaţi să le depăşească!”, le-a spus el. Potrivit preşedintelui, ”ceremonia de astăzi reprezintă fotografia de moment a multor ani de muncă din partea sportivilor, a unor generaţii tinere de oameni în sport, a unei istorii îndelungate cu multe bucurii, dar şi cu provocări”.

”Folosesc acest prilej pentru a face un apel la acţiune şi la solidaritate în sport, pentru ca la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de peste patru ani să ne bucurăm de noi medalii şi realizări de referinţă. Până atunci, vă urez succes tuturor, iar sportivilor, cât mai multe reuşite în toate competiţiile la care veţi participa”, a afirmat preşedintele Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.