Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri seară, la Sibiu, că îşi doreşte un Guvern cu care să poată colabora ”pentru România şi pentru români”, un Executiv care să fie ”în total contrast cu Guvernul pe care îl avem acum”. ”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice”, a spus şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri seară, la şedinţa Biroului Executiv al PNL care a avut loc la un hotel de cinci stele din municipiul Sibiu.

La plecare, a afirmat că a discutat multe lucruri cu liberalii.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Întrebat ce a vrut să spună în cadrul întâlnirii informale când le-a vorbit liberalilor despre faptul că doreşte un guvern al său, apropiat în gândire, Iohannis a răspuns: ”Îmi doresc un Guvern cu care pot să colaborez pentru România şi pentru români. În continuare, îmi doresc un astfel de Guvern, în total contrast cu Guvernul pe care îl avem acum”.

Iohannis a spus că le-a transmis liberalilor câteva mesaje pozitive şi a declarat că i se pare normal ca orice partid să se pregătească pentru guvernare.

”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul, mai repede sau mai târziu. Asta decid românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moţiune de cenzură sau prin alegeri, dar, în oricare dintre variante, este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare. Că până la urmă, asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi, evident, că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna”, a spus Iohannis.

La şedinţa de la Sibiu au participat mai mulţi lideri din ţară ai formaţiunii, dar şi edili liberali din judeţul Sibiuu şi directori de instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.