Guvernul a aprobat o modificare legislativă care va permite înfiinţarea Şcolii de Aplicaţie pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, în subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. El a precizat că, pentru o cât mai bună pregătire a personalului operaţional al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi organizate stagii de formare cu o durată între cinci zile şi 13 săptămâni, în funcţie de specialitate şi de funcţia vizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Constantin a precizat după şedinţa de Guvern că modificarea legislativă adoptată va permite înfiinţarea Şcolii de Aplicaţie pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, în subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

”Această şcoală va avea atribuţii în formarea iniţială şi continuă a ofiţerilor din cadrul Inspectoratului General şi structurilor subordonate, precum şi altor categorii de personal cu atribuţii în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă. Este vorba practic de calificarea internă a personalului SMURD pentru a urca în organigrama instituţiei, pe măsură ce creşte şi gradul lor de competenţă”, a spus el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Mihai Constantin a mai arătat că, pentru o cât mai bună pregătire a personalului operaţional al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi organizate stagii de formare cu o durată între cinci zile şi 13 săptămâni, în funcţie de specialitate şi de funcţia vizată.

”Este vorba în principal despre pregătirea personalului deja parte a SMURD pentru poziţii de conducere şi a personalului medical din SMURD sau din alte instituţii care interacţionează cu SMURD pentru a lucra în mod integrat”, a subliniat Mihai Constantin.

Potrivit lui Constantin, în premieră, SMURD este echipată şi în curând va fi operaţională şi pe apă.

”A început cu maşini pentru intervenţie terestră, s-a dotat cu elicoptere şi avioane pentru urgenţele aeriene şi va putea acţiona şi pe mare, şi pe Dunăre. Mai precis, două nave de 50 de metri lungime au fost achiziţionate pentru intervenţii în apele maritime şi trei şalupe de 25 de metri lungime vor fi disponibile pentru Delta Dunării şi pe Dunăre, în zona judeţelor Galaţi şi Teleorman. Hotărârea de guvern de astăzi accelerează procesul de dotare şi de instruire a acestei flote pentru a putea fi operaţională până la finalul acestui an; aceasta este intenţia”, a mai afirmat acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.