Senatorul de Timiş Alina Gorghiu consideră că Legea salarizării unitare este necesară, dar nu neapărat în forma propusă, ea afirmând totodată că guvernanţii ar trebui lăsaţi să adopte această lege care este o ”bombă pentru economia României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Senatorul Alina Gorghiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PNL Timiş, că Legea salarizării este ”pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”.

”Despre salarizarea unitară vreau să vă spun că e acum în Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor şi sunt câteva concluzii pe care PNL le-a formulat public. Spunem din start că legea salarizării unitare e una necesară, dar nu categoric în această formă. În varianta care se preconizează a fi adoptată în Cameră e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, pentru că unii beneficiază de măriri şi alţii de tăieri. Legea şi-a pierdut din principiile de bază, echitatea şi caracterul unitar. Nimeni din PSD nu dă asigurări că legea e sustenabilă. Nimeni nu spune că am putea susţine acele măriri de salarii. De la preşedintele PSD până la ultimul senator şi deputat, nimeni nu spune nimic pe această temă. Nu am văzut nicio reacţie de la ministrul Finanţelor, refuză să spună ceva pe acest subiect, a refuzat să vină în parlament”, a spus Gorghiu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Senatorul de Timiş mai spune că în varianta adoptată de Senat această lege se aplică până în 2022, şi nu până în 2020, cum anunţa PSD în campania electorală.

”În varianta plecată din Senat, legea salarizării se aplică până în 2022, nu până în 2020, cum spunea PSD în campanie. Alt mit spulberat astăzi e că toate salariile cresc. Uitaţi-vă că sunt proteste şi greve pentru că multe salarii vor scădea. Am votat creşterile din sănătate şi educaţie sunt prioritare pentru noi. Am susţinut o salarizare echitabilă pentru edilii locali”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că, personal, ar lăsa responsabilitatea privind această lege pe umerii PSD pentru că acest partid şi-a asumat-o într-o formă nesustenabilă.

”Eu aş lăsa toată responsabilitatea pe această lege la PSD, sunt iniţiatori, şi-au asumat-o în forma nesustenabilă. Pozitia mea, în viitor. pe o viitoare lege a salarizării va fi să nu contestăm această lege, sa îi lăsăm să implementeze această bombă pentru economia României”, a declarat Alina Gorghiu.

Deputaţii din comisia de muncă au finalizat marţi seară aproape în întregime dezbaterea legii salarizării, urmând că raportul final să fie redactat marţea viitoare, zi în care actul normativ va intra şi în plenul Camerei Deputaţilor. Faţă de varianta adoptată de Senat, deputaţii au aprobat o serie de majorări de salarii şi sporuri pentru mai multe categorii de funcţionari, dar au scăzut indemnizaţiile primarilor de oraşe, crescându-le pe cele ale vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat, luni, ca ”puţin deplasată” speranţa că ar putea cere modificarea Legii salarizării în sectorul public, în condiţiile în care legea este un proiect asumat de către PSD care va răspunde ”integral şi definitiv” pentru această lege.

Legea salarizării a fost adoptată de Senat, iar săptămâna viitoare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional, care este aşteptată să dea votul final asupra actului normativ miercuri, 7 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.