Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, miercuri, componenţa guvernului din umbră al AUR. Acesta va fi condus de Marius Lulea, prim-vicepreşedintele partidului, iar în componenţa sa se află mai multe nume sonore. În guvernul AUR, Gheorghe Piperea va deţine portofoliul Justiţiei, Mohammad Murad va fi vicepremier cu atribuţii în domeniul turismului, Mircia Chelaru, la Apărare şi Tudor Ciuhodaru, la Sănătate. La conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, George Simion îl propune pe Valer Kovacs, poliţistul timişorean dat afară din sistem în mod abuziv iar fosta şefă a Casei de Pensii, Dorina Barcari, va prelua în viitoarea guvernare AUR Ministerul Forţei de Muncă şi Pensiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, miercuri, componenţa guvernului din umbră al AUR. Acesta va fi condus de Marius Lulea, prim-vicepreşedintele partidului, a anunţat formaţiunea într-un comunicat oficial.

”AUR propune un Guvern compus din 11 miniştri şi 2 viceprim-miniştri în loc de 18 portofolii, câte sunt în prezent, şi 50 de secretari de stat. Asistăm la o scădere drastică a numărului de secretari de stat, care, sub guvernarea PSD-PNL, a depăşit şi 200”, spune AUR.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Potrivit partidului, pe lista de miniştri propuşi de preşedintele AUR, George Simion, se află fosta şefă a Casei de Pensii, Dorina Barcari, care va prelua în viitoarea guvernare AUR Ministerul Forţei de Muncă şi Pensiilor.

”Pentru portofoliul Ministerului Economiei Naţionale, AUR îl propune pe profesorul Petrişor Peiu. La conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, George Simion îl propune pe Valer Kovacs, poliţistul timişorean dat afară din sistem în mod abuziv. La Ministerul Justiţiei propunerea făcută de AUR este avocatul Gheorghe Piperea. Omul de afaceri Mohammad Murad va prelua în guvernarea AUR portofoliul de vicepremier cu atribuţii în domeniul turismului şi antreprenoriatului”, mai spune AUR. 

CUM ARATĂ LISTA GUVERNULUI AUR:

  • Prim-ministru: Marius Dorin Lulea (prim-vicepreşedinte AUR, inginer în construcţii)
  • Ministerul Sănătăţii Naţiunii - Tudor Ciuhodaru
  • Ministerul Apărării - Mircia Chelaru
  • Ministerul Investiţiilor, Construcţiilor şi Transporturilor - Adrian Axinia
  • Ministerul Educaţiei şi Culturii - Radu Baltasiu
  • Ministerul Administraţiei şi Internelor - Valer Kovacs
  • Ministerul Agriculturii, Apelor, Pădurilor şi Mediului - Avram Fiţiu
  • Ministerul Justiţiei - Gheorghe Piperea
  • Ministerul Afacerilor Externe - Georgiana Teodorescu
  • Ministerul Economiei Naţionale - Petrişor Peiu
  • Ministerul de Finanţe - Ciprian Nicolae
  • Ministerul Forţei de Muncă şi Pensiilor – Dorina Barcari
  • Ramona Ioana Bruynseels - Viceprim-ministru cu atribuţii în Protecţie Socială, Demografie şi Întoarcerea Românilor din Diaspora
  • Mohammad Murad - Viceprim-ministru cu atribuţii în Turism şi Antreprenoriat
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.