Liderul AUR, George Simion, a afirmat într-un interviu acordat presei poloneze, referindu-se la agresiunea rusă în Ucraina, că liderul de la Kremlin este "un criminal", care nu trebuie să intimideze pe nimeni şi că identitatea Europei trebuie apărată. "Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor", a declarat Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor. Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze”, a spus George Simion întrebat în legătură cu faptul că Vladimir Putin a cerut NATO să ȋşi retragă forţele din ţările care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997, grup de ţări din care fac parte, printre altele, România şi statele baltice. 

În acelaşi interviu, liderul AUR a afirmat că "să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal"

"Sper ca politicienii occidentali să ȋnceapă să ȋnţeleagă că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru” , a declarat ȋn emisiunea “Să mergem” George Simion, liderul grupului parlamentar de prietenie româno-polonez şi preşedinte al Partidului Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), conform niezalezna.pl.

Potrivit sursei citate, George Simion a vorbit despre crimele comise de soldaţii ruşi. El şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că Occidentul va ȋncepe, ȋn sfârşit, să ȋnţeleagă ce au trăit ţările din Europa de Est ȋn perioada comunistă.

“Suntem la mijloc, ȋntre Berlin şi Moscova. Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor”, a declarat George Simion.

Moderatorul l-a ȋntrebat de ce le-au trebuit ţărilor occidentale 30 de ani să ȋnţeleagă că nimic nu s-a schimbat cu adevărat ȋn Rusia. “

"Sper că ȋnţelegeţi că acum Putin şantajează Germania şi Bruxellesul, pe liderii de acolo, fie că e vorba de Timmermans, fie că e vorba de Verhofstadt. El (Putin - n.r.) ȋncearcă să impună principiile neutralităţii ţărilor din centrul şi estul Europei. Să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal. Sper că ȋncepem să ȋnţelegem că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj”, a subliniat George Simion.

În ceea ce priveşte afirmaţiile cancelarului Germaniei, conform  cărora Europa nu îşi poate asigura necesarul energetic fără importuri din Rusia, liderul AUR a răspuns: “Avem energie din combustibili fosili pe care o putem utiliza. Germania are, de asemenea, cărbune. Putem trăi fără tancurile lui Putin, iar de problemele de mediu ne putem ocupa mai târziu. Bombele ruseşti se ȋndreaptă acum spre Kiev. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru. Poate pentru că el are o viziune a unui comunism bun. Am văzut o frescă elocventă la Varşovia: ‘Un comunist bun e un comunist mort’. Având ȋn vedere tot răul pe care l-a făcut ţărilor noastre, trebuie să tragem concluzii din asta".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.