Mircea Geoană, candidat independent pentru preşedinţia României, afirmă, întrebat dacă se teme că ar putea fi furat la vot, că însăşi această întrebare arată că ”în România democraţia încă este suferindă şi trebuie să o îndreptăm”. ”M-au mai furat o dată, nu asta-i problema! Pentru mine este totalmente inacceptabil ca în 2024 încă să vorbim măcar de suspiciunea că se fură alegerile”, adaugă Mircea Geoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Întrebat dacă are oameni de încredere care să se asigure că în toate cele aproximativ 18.000 de secţii de votare voturile vor fi numărate corect, Mircea Geoană a declarat că există ”un număr mare de voluntari” care doresc să meargă în secţiile de votare şi s-a arătat convins că va avea reprezentanţi în toate secţiile de votare.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Întrebarea pe care tu mi-o pui, şi mi-o pun oamenii, toată lumea mă întreabă, pleacă de la ipoteza că în România se fură în alegeri şi treaba asta mă înfurie în mod cumplit, nu că m-ar fura pe mine. M-au mai furat o dată, nu asta-i problema! Pentru mine este totalmente inacceptabil ca în 2024 încă să vorbim măcar de suspiciunea că se fură alegerile”, a afirmat Mircea Geoană, într-un interviu pentru Antena 3.
 
El a criticat sistemul electoral din România, pe care l-a catalogat ca fiind ”din secolul XIX, cu buletine tipărite fără contabilitate, cu ştampilă, cu saci”. 
 
”Însăşi întrebarea arată că în România democraţia încă este suferindă şi trebuie să o îndreptăm şi într-un fel victoria unui independent – şi sunt convins că am o şansă serioasă să câştig aceste alegeri – va fi o demonstraţie a faptului că unu: sper să se fure puţin sau deloc, dacă se poate, şi doi: că există loc pentru un alt fel de a face politică. (...) Sper din toată inima ca tentaţiile trecutului să fie măcar atenuate, dacă nu să dispară în acest moment, pentru că oamenii ştiu: mai devreme sau mai târziu tot se află ce s-a întâmplat şi legea românească, cât de imperfectă este ea, tot funcţionează”, a adăugat Mircea Geoană.
 
Fostul lider din NATO a subliniat că şi Cehia, şi Lituania au preşedinţi care au candidat şi au câştigat ca independenţi alegerile.
 
Mircea Geoană a spus că nu are ”nicio problemă” să primească susţinerea inclusiv a unor structuri politice, cu condiţia să nu aibă probleme de reputaţie.
 
”Oricât de multe maşinaţiuni ar face partidele, dacă poporul vrea schimbare, schimbarea o va aduce poporul”, a conchis Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.