Liderul PNL, generalul Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în cadrul emisiunii în care şi-a prezentat volumul ”În slujba ţării” că, în bătălia de la Nassirya, unde a condus Scorpionii Roşii, fiecare şi-a făcut datoria. Lupta a fost prezentată de o manieră eroică pentru că ”a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, când Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului”. ”Nu suntem niciunul eroi”, a declarat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cadrul emisiunii lui Mircea Dinescu în care Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării” s-a discutat despre momentul în care generalul Ciucă a condus Batalionul Scorpionii Roşii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Am văzut că deja ne contestă lumea (...) N-aş vrea să discut despre asta. Eu i-am rugat ieri să lase Armata română în pace. Au ceva cu mine? Eu pot să primesc. Deci, să dea în mine. N-am nici cea mai mică problemă, dar nu în Armată, şi nu în militari, şi nu în ce a făcut Armata”, a declarat Ciucă.

Acesta a precizat că toţi şi-au făcut doar datoria la Nassirya.

”Nu suntem niciunul eroi, nici n-am făcut lucruri care...Am făcut ceea ce noi se cuvenea să facem. Aia era datoria noastră. Că s-au prezentat faptele de aşa natură...aia a fost...pentru că, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului naţional. Noi m-am fost o ţară expansionistă”, a adăugat liderul PNL.

Mai multe reacţii ale unor persoane care afirmă că s-au aflat în Irak alături de Nicolae Ciucă, majoritatea elogioase, au fost postate pe pagina de Facebook a liderului PNL după apariţia, joi, a materialului Recorder în care doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, unde Nicolae Ciucă a condus batalionul ”Scorpionii roşii”, susţin că militarii români nu au avut o implicare directă, ci au asigurat zona Suq al Shuyukh, din afara oraşului.

În acelaşi material, un fost poliţist militar român acuză că Ciucă a refuzat să-i sprijine pe poliţiştii militari români prinşi într-o ambuscadă în Nassiriya.

”Felicitări şi mult succes”, ”Sunt mândru că am avut onoarea să lupt alături de dumneavoastră”,

”Confirm tot ce declară domnul general”, sunt câteva dintre reacţiile celor care comentează la videoclipul de promovare a cărţii lui Ciucă, postat tot joi pe pagina de Facebook a acestuia.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.