Europarlamentarul PSD Gabriela Firea afirmă că, după comparaţia ”total nepotrivită şi ofensatoare” făcută de liderul USR, Elena Lasconi, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) ar trebui să se autosesizeze. ”Fie că este vorba despre abuzuri psihologice, sexuale, violenţă domestică sau de limbaj, drama victimelor - din orice «categorie» de femei ar face parte - nu ar trebui folosită în scop politic. Mai ales din partea unor femei, care ar trebui să fie solidare cu suferinţele fizice sau emoţionale”, adaugă Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nici o femeie: soţie, prietenă, logodnică, iubită, fie ea şi «amantă», nu ar trebui să fie stigmatizată, batjocorită, caricaturizată, mai ales de către alte femei! Ce aşteptări putem avea de la bărbaţi, dacă femeile nu înţeleg situaţiile nefericite în care se pot afla alte femei? Fie că este vorba despre abuzuri psihologice, sexuale, violenţă domestică sau de limbaj, drama victimelor - din orice «categorie» de femei ar face parte - nu ar trebui folosită în scop politic. Mai ales din partea unor femei, care ar trebui să fie solidare cu suferinţele fizice sau emoţionale”, a susţinut Gabriela Firea, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat că, în cazul afirmaţiei făcute de Elena Lasconi, ar trebui să se autosesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Este inacceptabilă comparaţia total nepotrivită şi ofensatoare făcută chiar de către o femeie, lider al unui partid politic, candidată la cea mai înaltă funcţie în stat! Trebuie sancţionată ca atare şi mă aştept să se autosesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aşa cum altă dată a putut să reacţioneze chiar pentru mai puţin de atât! Sunt o susţinătoare a femeilor în politică - fireşte, pe criterii de meritocraţie - dar nu pot trece cu vederea afirmaţiile grave din aceste zile. Persoanele publice sunt - sau ar trebui să fie - modele de comportament în societate. Mă întreb ce au simţit victimele violenţei în cuplu sau abuzurilor când au citit sau auzit o astfel de catalogare menită să redeschidă răni şi suferinţe adânci”, a subliniat Firea.

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a anunţat, marţi, iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi le-a cerut liberalilor să semneze alături de USR.

”Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a transmis liderul USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...