Europarlamentarul PNL Virgil Popescu, membru al grupului PPE din din Parlamentul European, afirmă că România respectă toate cerinţele de mediu cu privire la proiectul de extracţie a gazelor din Marea Neagră, el precizând că a transmis acest mesaj şi Comisiei Europene. Eurodeputatul mai spune că ar trebui să facem împreună un apel la organizaţiile de mediu să nu mai fie aşa de ”talibane”, pentru că suntem într-o criză energetică, cu război la frontieră, şi ne dorim să ne atingem obiectivul pentru asigurarea securităţii şi independenţei energetice.
”România respectă toate cerinţele de mediu cu privire la proiectul de extracţie a gazelor din Marea Neagră! Am transmis acest mesaj şi Comisiei Europene, pentru că noi ne facem treaba, pentru ţara noastră şi pentru Europa”, a arătat europarlamentarul PNL Virgil Popescu, la Energy Forum Ediţia a XIII-a: 2025 - Anul provocărilor în Energie, organizat de DCNews.
Europarlamentarul PNL a mai declarat că ”ar trebui să facem împreună un apel la organizaţiile de mediu să nu mai fie aşa de ”talibane”, pentru că suntem într-o criză energetică, cu război la frontieră, şi ne dorim să ne atingem obiectivul pentru asigurarea securităţii şi independenţei energetice”.
”Nu am avut strategie energetică până anul trecut, pentru că avizul de mediu a fost atacat în instanţă de o organizaţie de mediu. Mă bucur că domnul ministru Burduja a continuat şi a reluat această strategie, care este acum aprobată”, a subliniat Popescu.
El a menţionat că, ”pe lângă creşterea capacităţilor de producţie de energie, aşa cum a tot spus la Parlamentul European, trebuie să rezolvăm problema interconectivităţii reţelelor de energie electrică la nivelul tuturor statelor UE”.
”Avem preţuri mari, din cauza că nu există conectivitate între Austria şi Slovacia, iar legătura dintre Ungaria şi Austria este aproape inexistentă. Nu vom avea piaţă funcţională de energie la nivel european până nu rezolvăm această problemă”, spune Virgil Popescu.

”Mă bucur că anul asta se pune în funcţiune centrala de la Iernut, iar anul viitor va funcţiona şi centrala de la Mintia, care este o investiţie de aproape 2 miliarde de dolari, cu cele mai moderne turbine care se găsesc in Europa. Vor urma şi cele de la CEO, care vor fi puse în funcţiune în următorii 2 – 3 ani. Împreună cu ministrul Burduja voi face demersuri la Comisia Europeană pentru a prelungi termenele de scoatere în funcţiune a unor termocentrale pe cărbune, până le vom finaliza pe cele pa gaz. Suntem pe drumul cel bun!”, concluzionează Popescu.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.