Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a reuşit iar Rusia nu şi-a atins obiectivul. El precizează că scorul strâns arată clar că societatea este puternic divizată şi că agenţii Moscovei au folosit toate mijloacele pentru a bloca acest demers democratic. Potrivit lui Tomac, România, din păcate, prin decidenţii săi politici, nu are un plan clar şi eficient de a susţine Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a reuşit. Rusia nu şi-a atins obiectivul! Scorul strâns arată clar că societatea este puternic divizată şi că agenţii Moscovei au folosit toate mijloacele pentru a bloca acest demers democratic”, spune Eugen Tomac.

Liderul PMP precizează că, pentru Putin, referendumul privind aderarea la UE a fost o ţintă de top şi, cu siguranţă, şi-a pus în funcţiune tot aparatul moştenit de la KGB. ”Sunt cunoscute interferenţele serviciilor secrete ruse în alegerile din diferite ţări occidentale, iar implicarea Rusiei în referendumul Brexit este demonstrată”, subliniază Tomac.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El mai afirmă că ”Republica Moldova a avut, la limită, capacitatea de a face faţă acestui monstru care a acţionat prin toate mijloacele pentru a influenţa rezultatul”.

”România, din păcate, prin decidenţii săi politici, nu are un plan clar şi eficient de a susţine Republica Moldova. S-a limitat doar să răspundă la solicitările de urgenţă venite de la Chişinău, pe care le-a vândut disproporţional în ţară. Lupta Republicii Moldova de a scăpa de sub influenţa Moscovei trebuie să fie şi a noastră”, arată Tomac.

”Avem obligaţia să susţinem inteligent acest efort prin măsuri îndrăzneţe şi curajoase, nu prin pomeni electorale. Rămân încrezător şi convins că vom reuşi, dar până atunci este esenţial ca Maia Sandu să recâştige alegerile prezidenţiale în turul doi”, mai spune Eugen Tomac în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.