Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că Ministerul Afacerilor Interne s-a transformat „într-o reţea de crimă organizată” sub conducerea PNL şi adaugă că liberalii Lucian Bode şi Cătălin Predoiu sunt direct responsabili de corupţia din această instituţie.
„PNL conduce de aproape 5 ani Ministerul de Interne, timp în care ministerul pare că s-a transformat într-o reţea de crimă organizată. O reţea de imigraţie a fost coordonată chiar de foşti funcţionari din Ministerul de Interne, aflăm din anchetele DIICOT şi DNA. Cei care ar fi trebuit să ne protejeze şi să bage România în Schengen au introdus peste 1.000 de migranţi în ţară, folosindu-se de vize de muncă pentru a-i trimite mai departe în ţările Schengen”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.
Liderul USR a mai spus că miniştrii de Interne PNL, Lucian Bode şi Cătălin Predoiu, sunt direct responsabili.
„Vorbim de fapte de corupţie la cel mai înalt nivel din MAI. Fapte de corupţie care au subminat securitatea naţională. Foşti şi actuali angajaţi MAI şi foşti colonei implicaţi. E nevoie de o curăţenie generală în Ministerul de Interne. Dar această curăţenie trebuie să înceapă de la Predoiu. PNL a condus prea mult timp acest minister”, a conchis Drulă.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin fac marţi dimineaţă 67 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Argeş, Sibiu şi în Bucureşti, într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, facilitarea şederii ilegale în România şi spălarea banilor. Grupul este condus de un fost angajat MAI.
Conform anchetatorilor, a fost generată „o stare de pericol la adresa securităţii naţionale, ca urmare a favorizării pătrunderii pe teritoriul României a unor cetăţeni străini, cu potenţial risc terorist”.
Au obţinut avize de muncă cu încălcarea procedurilor legale 1.181 de cetăţeni străini, majoritatea din Pakistan şi Bangladesh. Pentru un aviz de muncă, migranţii ar fi plătit între 500 – 1.000 de euro, iar, cu cât termenul pentru obţinerea acestuia era mai scurt, cu atât preţul solicitat devenea mai mare, ajungând chiar şi la 5.000 – 6.000 de euro pentru o persoană.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...