Partidul DREPT cere astăzi anularea hotărârii luate de Biroul Electoral Central (BEC) prin care se încearcă schimbarea regulilor pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 2024, arătând că într-o tentativă hoţească şi lipsită de transparenţă, a devansat termenul de depunere a listelor de susţinători fără să anunţe public acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pe ascuns, ca hoţii! Dacă nu ne mai pot fura în secţii, încearcă să ne împiedice să candidăm! Partidul DREPT cere astăzi anularea hotărârii luate de Biroul Electoral Central (BEC) prin care se încearcă schimbarea regulilor pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 2024. Într-o tentativă hoţească şi lipsită de transparenţă, BEC a devansat termenul de depunere a listelor de susţinători fără să anunţe public acest lucru”, anunţă formaţiunea.

Partidul precizează că Legea nr. 208/2015 şi Hotărârea de Guvern nr. 1034/2024 prevăd clar că termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 17 octombrie 2024.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Cu toate acestea, BEC vrea să forţeze mâna competitorilor electorali, impunând data de 30 septembrie 2024 pentru cei care candidează în toate circumscripţiile. Iar hotărârea asta , "fantomă", emisă pe 16 septembrie, nu apare pe nicăieri – nici pe site-ul BEC, nici în Monitorul Oficial. Este clar un joc murdar şi arată disperarea PSD şi PNL de a bloca accesul la alegeri pentru independenţi şi partidele mici”, subliniază DREPT.

”Este pur şi simplu scandalos! PSD, PNL şi extremiştii încearcă să mute pe ascuns termenul de depunere a candidaturilor ca să împiedice partidele mici şi independenţii să intre în cursă. Dacă nu ne mai pot fura în secţii, acum încearcă să ne oprească să candidăm. E inadmisibil şi o ruşine pentru democraţia din România!” a declarat Vlad Gheorghe, fondator al Partidului DREPT.

Mai mult, Partidul DREPT cere ca toate şedinţele BEC să fie deschise pentru observatori din societatea civilă, iar proiectele de decizii să fie publicate integral, pentru a asigura transparenţă totală.

”Deciziile BEC ar trebui publicate în maximum 24 de ore, conform propriului regulament. Deşi acest termen a trecut, hotărârea „misterioasă” din 16 septembrie lipseşte. Această manevră de culise nu denotă decât frică. Partidul DREPT a reuşit deja o victorie majoră, aceea de a avea reprezentanţi în secţiile de vot, care vor păzi voturile tuturor independenţilor şi partidelor mici. O lovitură fără precedent pentru sistemul care până acum se simţea "special" şi de neatins. Un pas crucial pentru jocul democratic, dar care dă deja fiori reci tandemului PSD, PNL”, arată formaţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.