Doi deputaţi şi un senator şi-au dat luni demisia din AUR, pe fondul neînţelegerilor privind listele la parlamentare. Deputatul Ringo Dămureanu a declarat în plen că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile şi a cerut demisia din funcţia de preşedinte al AUR a lui George Simion, pe care l-a numit ”impostor politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deputatul Ringo Dămureanu a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că în cei 4 ani a fost ”poate cel mai activ parlamentar din Oltenia”.

”Ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile, am asistat la o şedinţă a Biroului Naţional de conducere în care s-au luat telefoanele Nu mi se pare normal să se condiţioneze depunerea candidaturii de oferirea de sume de bani, cu atât mai mult la oamenii care şi-au făcut treaba. Suntem mai mulţi, pe marea majoritate ne-a umilit acest om prin modul mişelesc în care s-a comportat. Nu mi se pare normal să mi se spună că dacă nu ai bani şi nu ai de unde să te împrumuţi nu ai valoare socială şi dacă totuşi ai nevoie îţi spun el de unde să te împrumuţi, probabil de la ce cămătari. Nu mi se pare normal ca discuţiile să se facă noaptea ca hoţi iar listele să se stabilească fără nicio consultare. Nu mi se pare normal ca în judeţ să fie trimişi oameni care nu au călcat în viaţa lor pe acolo doar pentru că acel lider spune că mi-e prieten”, a spus deputatul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ce am dezvăluit, faptul că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile, s-a văzut foarte clar cum zilele trecute inclusiv contabilul partidului şi-a dat demisia. Nu mi se pare normal ca persoanele care candidează la Parlament să donează sume pentru cel care candidează la prezidenţiale, să se plimbe cu elicopterul mai ceva ca Ceauşescu”, a mai spus Dămureanu.

”În plenul Parlamentului cer demisia din funcţia de preşedinte al AUR a acestui impostor politic George Simion”, a mai spus deputatul. 

Şi deputatul Lilian Scripnic şi-a anunşat demisia din grupul parlamentar AUR. ”Dragi membri, dragi români, vreau să vă informez cu regret că am decis să îmi dau demisia din grupul parlamentar AUR. În cei patru ani de mandat, am investit toate resursele mele în activitatea din parlament, demonstrând seriozitate şi devotament faţă de partid şi de George Simion”, a scris Scipnic într-un mesaj pe Facebook.

El a arătat că, deşi unii spun că sunt infiltraţi în partid, a fost aici de la început şi a contribuit la obţinerea mandatelor.

”Din păcate, atitudinea conducerii faţă de mine şi colegii mei a devenit degradantă, iar acest comportament nu poate continua Aleg să mă retrag cu demnitate pentru a nu fi afectat de denigrarea nemotivată a preşedintelui. Vreau să subliniez că, în continuare, voi rămâne deschis pentru toţi cetăţenii şi simpatizanţii AUR. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi susţinere”, mai spune Scripnic. 

Senatorul Neagu Ionuţ a declarat în plen că în martie 2023 a înaintat o solicitare lui George Simion, prin care îi atragea atenţia asupra neregulor din partid.

”În acel demers am specificat că nu voi mai candida la nici o funcţie politică. Astfel, în urma scandalelor şi acuzaţiilor privind cererea de foloase necuvenite şi a opacităţii conducerei partidului, care s-a erijat într-o nomenclatură totalitară, cer public demisiile pentru prostul management următorilor: Domnului George Simion, domnului Marius Lulea, domnului Titus Păunescu, domnului Răzvan Biro şi doamnei Ramona Lovin”, a arătat senatorul. 

”Ţin să precizez că am epuizat toate pârgile interne prin trei demersuri pe care le-am cerut în anul 2023, 2024 şi ultimul în septembrie 2024. Nu demisionez şi nu abdic de la acest crez care se cheamă AUR şi fac apel la toţi colegii, inclusiv către domnul George Simion, pentru crearea unui organ de democratizare a partidului şi organizarea unui congres extraordinar cu alegerea nominală a unei noi echipe de conducere. Somnul raţiunii naşte monştri”, a completat Neagu. 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.