Cristian Buşoi, Pavel Popescu, Florin Roman, Daniel Constantin, Nelu Tătaru sunt numele care s-ar putea regăsi pe lista Guvernului minoritar PNL - UDMR, în care Uniunea ar urma să deţină, în plus faţă de portofoliile actuale, un post de vicepremier, precum şi Ministerul Proiectelor Europene, conform celei mai recente variante a Cabinetului rezultată în urma întâlnirii de joi seara, de la Vila Lac, dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul desemnat Nicolae Ciucă şi conducerea liberală. O decizie finală, inclusiv în ceea ce priveşte momentul depunerii la Parlament a listei Cabinetului Ciucă şi a programului de guvernare este aşteptată vineri dimineaţă, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.
Surse liberale au declarat pentru News.ro că, potrivit celei mai recente variante discutet, Guvernul Ciucă va avea următoarea formulă:
Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
PNL
Ministerul Apărării Naţionale: Simona Cojocaru
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu
Ministerul Finanţelor Publice: Dan Vîlceanu
Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode
Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan
Ministerul Energiei: Virgil Popescu
Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin
Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu
Ministerul Transporturilor: Cristian Buşoi
Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru
Ministerul Justiţiei: Cătălin Predoiu
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizăzii: Pavel Popescu
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Florin Roman
Miniştrii UDMR
Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene: Hegedus Csilla
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna
Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard.
Biroul Executiv al PNL se reuneşte vineri dimineaţă, fiind aşteptat anunţul oficial referitor la formula de guvernare, dar şi cel privind momentul depunerii listei guvernului şi a programului de guvernare la Parlament. În PNL, sunt voci care susţin ca acestea să fie depuse sâmbătă, pentru a mai avea negocieri în vederea susţinerii Guvernului, în timp ce alţi membri ai partidului optează pentru varianta depunerii vineri, urmând ca negocierile să continue până la momentul votului.
Liberalii mizează pe faptul că marţi ar putea avea loc audierile miniştrior în comisiile parlamentare de specialitate, miercuri urmând să se desfăşoare votul în plenul Camerelor reunite.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.